40 malých hokejistů se zúčastnilo soustředění

03.02.2016 / Redakce

V letošní hokejové sezoně 2015/2016 navázali mladí hráči Dukly na loňské úspěšné zimní lyžařské soustředění v Pasekách nad Jizerou. V loňské sezoně soustředění absolvovali zkušebně hráči 3. a 4. třídy, letos akci rozšířili také hráči 5. a 6. třídy. Celkem se zimního soustředění zúčastnilo 40 malých hokejistů.

V zimním středisku Paseky nad Jizerou čekaly výborné sněhové podmínky, sníh napadl opravdu za „5 minut dvanáct“, které účastníci plně využili k rozvoji běžeckých dovedností. Správce penzionu Sokol nechal, tak jako minulý rok, upravit přímo za penzionem kilometrové běžecké kolečko. Toto kolečko bylo využito k nácviku běžecké techniky, aby se později mohli společně účastníci vydat dál do terénu a poznávat krásy Jizerských hor.

Malí hráči Dukly se později vypravili na česko-polské rozmezí, Harrachov, na závodní biatlonový okruh. Kluci zvládli 15km – 20km v krásném terénu, každý podle své výkonnosti a všichni prokázali výborné morálně - volní vlastnosti, neboť výlet nebyl procházkou v růžové zahradě. Další dny se opět věnovali zdokonalování techniky běhu a bruslení na lyžích. Samozřejmě došlo i k závodům jednotlivců či družstev.

Program hráčům zpestřily hry na sněhu (fotbálek, rugby, přehazovaná atd.), procházky v lyžařském areálu. Účastníci se rozvíjeli i po stránce vědomostní, k čemuž sloužily různé společenské hry.

Soustředění lze zhodnotit velice pozitivně (změna prostředí, výuka novým dovednostem, reakce na novou zátěž, práce v kolektivu) a v příští sezoně se již kluci těší na 3. ročník.

Trenérský a pedagogický doprovod tvořili: Jiří Cihlář, Patrik Bakus, Karel Löffler, Zdeněk Celý a Patrik Fink.
Pomocníci: p. Horák a p. Červenec