Starší dorostenci se stěhují do východní skupiny

11.07.2016 / Zdeněk Drla

Zatímco v minulé sezoně sváděli pravidelně bitvy s Pardubicemi, Hradcem Králové, Mladou Boleslaví či nedalekým Havlíčkovým Brodem, v té nadcházející budou starší dorostenci Dukly Jihlava vyrážet v základní části do Olomouce, Vítkovic či Třince. V extraligové soutěži dochází k přesunům týmů. "Můžou za to" Poruba a Opava, které na sklonku sezony sestoupily z nejvyšší soutěže starších dorostenců, a Kolín s Pískem. Tyto dva týmy si vybojovaly právo účasti v novém soutěžním ročníku. Do skupiny Východ putuje společně s Duklou Jihlava i brněnská Kometa.

Extraliga staršího dorostu bude mít v nové sezoně stejný model, dochází však k přesunu týmů mezi skupinami. Dva týmy z "moravské" skupiny Východ - Poruba a Opava (která před sezonou převzala extraligovou licenci od Horácké Slavie Třebíč, která si nejvyšší soutěž vybojovala sportovní cestou - pozn.aut.) skončily v nadstavbové skupině B na posledním, resp. předposledním místě a se soutěží se loučí. Do extraligy se naopak probojoval Kolín ze středních Čech a po roce strávené v lize se vrací i jihočeský Písek. Logicky tak musí dojít k přesunu některých týmů ze skupiny Střed do skupiny Východ. Tento krok se dotknul právě starších dorostenců Dukly Jihlava a brněnské Komety.

V sezoně 2016/2017 budou týmy starších dorostenců opět územně rozděleny do tří skupin po osmi (Západ, Střed a Východ).

V základní části se střetnou se soupeři ze skupiny čtyřikrát (dvakrát doma a dvakrát venku). V první fázi soutěže tak odehrají mladí hokejisté (extraligu staršího dorostu mohou hrát hráči ročníku narození 1999 a 2000) celkem 28 zápasů, hracími dny budou pátky a soboty, výjimečně dny, na které připadá státní svátek. Domácí týmy nastupují po celou sezonu ve světlé variantě dresů, hosté ve tmavých barvách.

Základní část startuje v pátek 2. září 2016, kdy svěřenci trenéra Štěpána Moravce zajíždějí na led sousední Komety Brno, a skončí už v sobotu 3. prosince (Dukla jede do Zlína).

Poté "vypukne" nadstavba. Týmy budou podle umístění v tabulkách rozděleny do dvou skupin. Ty které skončí ve skupinách Západ, Střed a Východ po 28 kolech na prvních čtyřech místech, budou zařazeny do skupiny A (a mají tak jistotu play-off), týmy na pátých až osmých místech budou ve skupině B bojovat o zbývající čtyři volná místa v play-off (body všem týmům zůstávají). Hrát se bude systémem doma/venku - dalších 16 zápasů - s týmy z ostatních skupin (v případě Dukly Jihlava s celky ze skupin Západ a Střed).

Poté přijde na řadu klasické play-off - osmifinále, čtvrtfinále, semifinále, finále.

Rozpis zápasů starších dorostenců v základní části najdete zde.

Pozn.: Rozpis zápasů se ještě může změnit podle potřeb jednotlivých klubů, např. změnou pořadatelství či přeložením termínu utkání. Starší dorostenci Dukly Jihlava by měli své domácí zápasy hrát v pravidelných časech v pátek od 18:00 hodin, v sobotu pak od 12:00 hodin, v případě, že se budou termíny "potkávat" se zápasy juniorů, budou začátky posunuty - aktuální termíny vždy najdete na oficiálním webu Dukly Jihlava v sekci mládež.

Přípravné zápasy starších dorostenců

V předzávodním období sehrají starší dorostenci Dukly Jihlava pořádnou porci přípravných zápasů. Mezi soupeři nechybí tradiční rivalové z Českých Budějovic, Pardubic či Havlíčkova Brodu, Štěpán Moravec vyrazí se svojí družinou od 12. do 14. srpna na turnaj do Karlových Varů. Hned po startu extraligy přivítá Dukla na Horáckém zimním stadionu v rámci mezinárodní spolupráce ve dvojzápase Orly z Mannheimu.