Další vlažná sprcha pro jihlavské fandy

08.01.2005 / Nevažsa

V dnešním zápase představila Dukla své další eso Tomáše Klimta, ale ani trumf nepomohl k získání tolik vytouženému bodovému zisku na domácím ledě v tomto roce. Poprvé se představila i na domácím ledě nová gólmanská hvězda Masalskis a doslova muž se smrtícím zápěstím Ivan Padělek. Po své absenci se ukázal na ledě také Dušan Devečka.

V pátečním duelu dvou mužstev co okupují holý chvost tabulky, se neočekával příliš pohledný hokej. Domácí vsadili na své nové trumfy a poprvé ukázali domácímu publiku své nové tváře. Na postu brankáře se představil již podruhé vynikající Masalskis a jako útočné hroty Ivan Padělek a Tomáš Klimt, který byl velkým překvapením pro jihlavské fandy. Za zmínku stojí i třinecký hráč Pavel Janků, který za Duklu nastupoval formou hostování ještě na konci minulého roku.

Dukla se pustila do svého soupeře nebojácně a první minuty patřili hlavně díky tvrdým střelám domácích obránců k aktivnějším a pomalu rodícímu se tlaku. Bohužel jak už se stalo na Horáckém stadionu pravidlem, skóre se poprvé změnilo na straně hostů. Janků si vyjel do otevřené obrany a předložil přihrávku “pár exceláns“ pro hostujícího Krále, kterého neuhlídal po školácké minele Kuchyňa – 0:1. “ Upracovaný zápas vycházející z úporných obran obou mančaftů. Nebyl to sice moc pohledný zápas pro lidi, ale my už jsme potřebovali za každou cenu bodovat a přijeli jsme do Jihlavy s cílem odvézt si tři body a ten jsme nakonec splnili.“, sdělil hostující Richard Král.

Do druhé třetiny Dukla nastoupila ve vlažném tempu a přesilové hry se jí jak už je tradicí nepodařilo zužitkovat. Smích a radost vrátil na domácí líce nekompromisní střelou zápěstím Ivan Padělek a začínalo se od nuly – 1:1. “Začali jsme velmi dobře. Dneska jsme začali v tempu a i dobře bruslili. Bohužel jako v ostatních zápasech jsme dostali zase nějakou blbou branku. Museli jsme znovu dotahovat a po vyrovnání jsme měli zase naději. Druhý gól – vlastní, co jsme dostali to už je vrchol, co jsme zase udělali.“, dodal jeden z obránců domácích Dušan Devečka. Vyrovnávací branka spíše domácí uspala a ve 32. minutě přišla další ledová sprcha. Střelu Polanského tečoval bruslí do branky Pavel Vostřák a bylo zle. Ani vynikající brankář Masalskis nedokázal včas zareagovat a na koni byli znovu hosté – 1:2. “Hodnotí se to těžko. Bylo to takový na vážkách, fifty – fifty. Dostali jsme takový škaredý druhý gól z rohu a my jsme nedokázali využít ani jednu ze svých šancí.“, hodnotil zápas Petr Buzek.

Třetí třetina byla hodně ovlivněna častým vylučováním na obou stranách a ač se domácí sebevíc snažili branku ani po hře bez brankáře nevstřelili. Třinec dokázal odskočit v tabulce o další tři body a přerušil po dlouhém půstu svou černou sérii. “Dnešní zápas byl určitě těžší pro nás než pro Jihlavu, protože my už jsme byli opravdu v kritický situaci. Jihlava už se chystá na baráž. My jsme si museli dokázat, že umíme hrát hokej.“, zakončil dějství hostující brankář Biegl.