Extraligová NEJ startují. Obránce Václav Půža zastupoval Duklu v rychlosti bruslení

14.09.2017 / Tomáš Lysý

Hokej je kolektivním sportem, ale zároveň sportem, ve kterém mohou vyniknout individuální výkony. Každého fanouška zajímá, kdo je nejrychlejší, kdo má nejtvrdší střelu, kdo je nejšikovnější a kdo dokáže nejlépe zamířit. Proto vznikl projekt Extraligová NEJ, který má fanouškům zjistit, kdo jsou ti nejlepší v nejlepší hokejové soutěži v ČR. Jako první přichází na řadu disciplína rychlost bruslení, kde Duklu reprezentoval obránce Václav Půža.

Štáb hokejkyTV pod vedením Radka Macháčka postupně objížděl čtrnáctku extraligových stadionů, kde čtyři vybrané hráče otestoval ve čtyřech vybraných disciplínách – tvrdosti střelby, technikou s pukem, přesnosti střelby a rychlosti bruslení. Vybraní hráči Dukly pro každou disciplínu vzešli z nominace kabiny, trenérů a marketingového oddělení klubu.

První čtyři na led. V seriálu Extraligová NEJ začínáme disciplínou rychlost

Jako první spatřuje světlo hokejového světa rychlost bruslení, kam třináct extraligových týmů vyslalo útočníka. Duklu Jihlava zastupoval obránce Václav Půža, který obkroužil celý obvod ledové plochy Horáckého zimního stadionu za 15,14 vteřiny. „V druhé zatáčce jsem trošku vylétl a málem jsem spadl, ale bylo to lepší než první pokus,“ hlásil mladý bek do kamer hokejkyTV. „Odmala jsem byl trošku lepší bruslař než technik, ale nijak jsem to nepiloval,“ dodal krátce po tom, co dokončil svůj druhý pokus.

EXTRALIGOVÁ NEJ – RYCHLOST BRUSLENÍ

Jeho spoluhráči, kteří už měli svojí disciplínu za sebou, mladého obránce během jeho dvou pokusů mohutně povzbuzovali, což ocenil i Radek Macháček, projektový manažer hokejkaTV. „Atmosféra během natáčení extraligových NEJ byla na Dukla super, protože hráči se vzájemně podporovali a bylo vidět, že si to vyloženě užívají,“ hlásil sportovní odborník a komentátor, který se s hráči Dukly shodl, že led nebyl právě této disciplíně příliš nakloněn. Natáčelo se totiž na konci prázdnin, kdy nejen Jihlavu svírala pořádná tepla, a na výsledném času to bylo trošku znát.

11. Matěj Chalupa (útočník, HC Škoda Plzeň) 14,91 sekundy
12. Václav Půža (obránce, HC Dukla Jihlava) 15,14 sekundy
13. Patrik Zdráhal (útočník, HC Vítkovice Ridera) 15,20 sekundy
14. Alexander Reichenberg (útočník, HC Sparta Praha) 15,56 sekundy

JAK SE NATÁČELO – VÁCLAV PŮŽA, RYCHLOST BRUSLENÍ

Autor videa: Tomáš Lysý

KDO BUDE VÍTĚZEM? PROJEKT EXTRALIGOVÁ NEJ STARTUJE

Autor videa: YouTube hokej.cz