Dukla zvyšuje komfort pro své fanoušky. Bude pro ně otevřen sektor F, kotel hostí se přesouvá dolů

25.09.2017 / KLUB

Vedení Dukly Jihlava od postupové baráže 2017 registrovalo nespokojenost s umístěním sektoru pro fanoušky hostů na Horáckém zimním stadionu (HZS). Po úvodních třech utkáních nové extraligové sezony, kdy se průměrná návštěvnost pohybuje nad pětitisícovou hranicí, dochází ke změně umístění sektoru hostů. Tento sektor bude nově umístěn v dolním ochozu na stání C v rohu za brankou. Domácí příznivci tak budou moct nově využít vstup F z boku stadionu směrem k pivovaru Jihlava. Toto nařízení je účinné od nejbližšího domácího utkání, které Dukla sehraje v pátek 29.9.2017 od 17:20 proti Vítkovicím.

HC Dukla Jihlava se tak rozhodla řešit neutuchající stížnosti na umístění sektoru pro hostující fanoušky, kteří měli doposud vyhrazen horní ochoz F na stání. Domácí příznivci, stojící na delší tribuně nad střídačkami (pod VIP D), proto museli na konci utkání obcházet téměř polovinu stadionu. „Cílem je, aby měli naši fanoušci na Horáckém zimním stadionu co největší pohodlí. Máme zpětnou vazbu od fanoušků a partnerů klubu ohledně sektoru hostů. Snažíme se s fanoušky co nejvíce komunikovat, vycházet jim vstříc. Nyní budou moct využít kompletně celé oba horní ochozy na stání a dolní stání C za brankou. Druhá polovina dolního sektoru na stání bude vyhrazena fanouškům hostů,“ vysvětluje jednatel klubu Bedřich Ščerban.

ORGANIZAČNÍ OPATŘENÍ DOMÁCÍCH EXTRALIGOVÝCH ZÁPASŮ DUKLY

NOVÝ PLÁNEK HORÁCKÉHO ZIMNÍHO STADIONU:

SEKTORY A VSTUPY HORÁCKÉHO ZIMNÍHO STADIONU:

VSTUP A, F, G: Vstupy pro domácí fanoušky.

VSTUPY C: Vstupy pro domácí i hostující fanoušky. U tohoto vstupu se nachází dvě pokladny a čtyři turnikety.

VSTUP B1: Služební vstup pro hostující tým a pro Českou televizi. Tento vstup NENÍ MOŽNÉ VYUŽÍT na karty partner, press, akreditace apod. Po konci utkání slouží jako jeden z východů.

VSTUP D: Vstup pouze pro držitele VIP karet (VIP prostory D)

VSTUP DEF: Slouží pouze jako vstup. Po zahájení utkání bude uzavřen. Otevřen bude opět na konci zápasu jako východ. „Z důvodu správního řízení není možné VSTUP DEF během utkání otevřít. Jsou zde např. WC a pokud bychom vstup DEF měli otevřený i během utkání, museli by fanoušci chodit na toalety přes turnikety. Tento vstup bude na konci utkání opět otevřený a poslouží jako východ,“ vysvětluje jednatel klubu Bedřich Ščerban.

VSTUP G: Ze vstupu G je možné chodit do ochozů stadionu. Zároveň je odtud možné vstoupit do VIP G a Press Centra (po prokázání odpovídající karty VIP, Press nebo Akreditace).

Hráči mládeže projdou na kartu MLÁDEŽ pouze na starých (stříbrných) typech turniketů na vstupech A, F, G, DEF.

SOUSTŘEĎME SE NA PODPORU DUKLY, NA NÁŠ VÝKON, ŘÍKÁ BEDŘICH ŠČERBAN

Jednatel Dukly zároveň apeluje na fanoušky, aby se během venkovních zápasů vyvarovali vulgárních urážek na adresu soupeře, zejména při čtení sestav soupeřova týmu nebo při hlášení autorů branek a asistencí. „Objíždím téměř všechny venkovní zápasy. Mrzí mě, když hlasatel spolupracuje s domácími fanoušky tak, že přečte jméno autora gólu, domácí příznivci odpovídají jeho příjmení a někteří naši fanoušci odpovídají také – vulgárním výrazem. Nelíbí se mi to. Prosím dotyčné fanoušky, ať od tohoto skandování upustí, a zaměří se výhradně na podporu našeho týmu. Soustřeďme se na podporu našeho týmu, soustřeďme se na náš výkon. Čeká nás hodně práce, hráči potřebují povzbuzení. Respektujme soupeře a pomáhejme našim klukům,“ říká Bedřich Ščerban.