Strašně těžký zápas pro nás, ale nakonec s parádní koncovkou, říká Adam Zeman

27.10.2017 / T.Kalas, T.Lysý, Z.Drla

Když na začátku druhé třetiny zvyšoval na rozdíl tří branek hostující Růžička, málokdo by věřil, že se Jihlava vrátí do utkání. To se ale povedlo a díky famózní třetí třetině si nakonec Dukla připsala 2 body po výhře 4:3 v nájezdech. „Řekli jsme si, že tu třetí třetinu musíme bojovat, vyhrajeme 4:3 a dopadlo to tak,“ je šťastný navrátilec do sestavy Dukly Adam Zeman, který byl bez mistrovského utkání šest měsíců. V pátém přípravném utkání na novou sezonu se totiž zranil a jeho posledním zápasem, kdy šlo o body, bylo 23. dubna 2017 dvanácté kolo baráže 2017 na ledě Pardubic

ČTĚTE TAKÉ: KLUCI BYLI V NÁJEZDECH ÚŽASNÍ. ANI JSEM NEVĚŘIL, ŽE JE TAKHLE UMÍME, SMĚJE SE TOMÁŠ KUBALÍK

Utkání se opět nevyvíjelo podle představ Dukly. V první třetině dostala dva góly, střelci byli Tomica s Vondrkou, v druhém dějství Jihlava inkasovala hned po 28 sekundách z hole Růžičky. „Nezačali jsme nejlépe, dostali tři góly. Neměli jsme už co ztratit, takže jsme to zkusili a dali gól na 1:3. Byl to pro nás strašně těžký zápas, ale s parádní koncovkou urvanou na nájezdy,“ hodnotí utkání domácí útočník.

V 25. minutě však snižoval za domácí barvy Jiří Rys a když osm minut po úvodním buly třetí třetiny vstřelil kontaktní gól jihlavský kapitán Čachotský po krásné akci právě Zemana, vyskytla se naděje na bod. Diváci se už pomalu chystali domů, když vystřelil Tomáš Kubalík a odpálil šílenství na stadionu, které ještě umocnil vítězným nájezdem „Zemič“. „Já to umím spíše pod vyrážečku, nikoli nad lapačku,“ opravil novináře. „Věděl jsem, že chci určitě vystřelit a koukal jsem se, kde má gólman místo. Měl ho pod vyrážečkou, tak jsem mu ho tam poslal,“ popsal svůj vítězný nájezd.

Zeman utrpěl zranění v pátém přípravném zápase se Zlínem (24.8.) od té doby nehrál. Poslední mistrovské utkání tedy zapsal 23. dubna v Pardubicích v 12. kole baráže, kdy už bylo jasné, že Dukla postoupí do extraligy. „Popravdě jsem byl před utkáním docela nervózní, pak jsem tam měl delší přetažené střídání a necítil se vůbec dobře. Potom ale začaly padat naše góly, bylo to lepší a lepší a zápas jsem si to užíval.“

Ač to podle úvodní sestavy nevypadalo, tak se nakonec Adam Zeman připojil k Tomáši Čachotskému a dali vzpomenout fanouškům na minulou sezonu, kdy spolu s Filipem Semanem vytvořili velmi platnou formaci jak ve WSM Lize, tak i v baráži samotné a dopomohli postupu. „S Čagym (Tomášem Čachotským - pozn. aut) je to parádní, nepočítal jsem s tím, že si s ním zahraji, ale dopadlo to tak a vsítili jsme tam dva góly, prostě se nám spolu daří,“ byl potěšen jihlavský odchovanec.

VIDEOOHLASY S ADAMEM ZEMANEM


TRENÉŘI: PETR VLK (HC DUKLA JIHLAVA) A PETR MARTÍNEK (PIRÁTI CHOMUTOV)

Autoři videí: Tomáš Lysý, Zdeněk Drla


SESTŘIH ZÁPASU: HC DUKLA JIHLAVA – PIRÁTI CHOMUTOV 4:3 sn.

Autor videa: YouTube HZStv1