Zápas Sparta – Dukla se bude hrát ve slavnostním hávu před zraky legend obou týmů

02.12.2017 / Tomáš Lysý

Utkání 28. kola Tipsport extraligy ledního hokeje mezi Spartou a Duklou Jihlava bude mít opravdu slavnostní nádech. Sparta uvede další tři osobnosti do svého prestižního Klubu sparťanských legend, který již nyní čítá 29 velikánů. Nyní se pocty dočká její bývalý vynikající obránce Jiří Vykoukal, dlouholetý vedoucí Sparty Jaroslav Velechovský a in memoriam také respektovaný sekretář Pražanů Jan Císařovský. K tradiční slavnosti dojde před nedělním duelem Sparty proti Dukle Jihlava, více zde. Při této příležitosti chystá Dukla Jihlava výjezd pro své slavné persony. Do o2 arény jich pojede sedmnáct a od Dukly dostanou žluté jihlavské dresy z přípravy před letošní sezonou, opatřeny jejich jménem a číslem. Utkání začíná v o2 aréně přesně v 15 hodin.

„Byl to nápad Sparty, že bychom mohli dovést naše legendy a ty by pak dohromady se Sparťanskými mohly sledovat zápas. Považuji to za dobrý nápad. Vše jsme rychle zorganizovali, včetně dopravy a doprovodu tak, aby si významní hráči minulosti mohli společně zavzpomínat,“ říká jednatel Dukly Jihlava Bedřich Ščerban.

Do jedné z nejmodernějších českých hokejových arén pojedou utkání mezi Spartou a Duklou sledovat Stanislav Neveselý, Jiří Holík, Jan Hrbatý, Antonín Micka, Otta Klapka, Miloš Podhorský, Oldřich Válek, Jaroslav Benák, Milan Chalupa, Jan Suchý, Karel Horáček, Bedřich Ščerban, Oldřich Bakus, Jiří Poukar, Aleš Polcar, Pavel Křížek a Libor Dolana. A v hledišti budou pořádně vidět. Od vedení jihlavského klubu totiž dostanou dres Dukly (motiv příprava 2017) opatřený jejich jménem a číslem, se kterým nastupovali.

Foto: Tomáš Lysý