Deník Kuby a Pepy: Porážka od Kanady a veverky u Niagár

23.12.2017 / Tomáš Lysý

Aby měl jeden tým na juniorském mistrovství světa dva gólmany, kteří pravidelně chytají seniorskou soutěž? Může být, vždyť jde o výběr těch nejlepších juniorů dané země. Aby se tito gólmani hodně znali a byli kamarádi? Proč ne. Ale aby oba dva byli hráči jednoho klubu? To už je hodně specifické. Gólmani ČR na juniorském mistrovství jsou dva Jihlaváci - Jakub Škarek a Josef Kořenář. První z nich hájí branku extraligové Dukly, druhý si vede dobře na hostování v prvoligových Benátkách. První díl Deníku Kuby a Pepy z juniorského mistrovství světa v USA právě přichází.

Den první: Porážka v přípravě proti Kanadě

Před samotným turnajem měl národní tým na programu dva přípravné zápasy. První z nich se národnímu týmu nevydařil, reprezentanti prohráli s hlavním favoritem na zisk zlatých medailí, Kanadou, vysoko 0:9. „Přípravný zápas proti Kanadě jsme hráli v Londonu, což je asi tři hodiny od Niagary, kde trénujeme. Prohráli jsme 0:9, nebyl to úplně povedený zápas,“ hlásí Jakub Škarek, nicméně bylo by hodně špatné myslet před turnajem v nějakém negativním duchu. „Musíme se ještě hodně zlepšit, abychom byli těmto týmům konkurenceschopní,“ myslí si Kouba. „Ve čtvrtek 21.12. nás čeká trénink, pak máme další přípravný zápas v Niagaře s Finskem. To bude poslední příprava a pak už to začne,“ vyhlíží start nejsledovanějšího hokejového šampionátu mládežníků.

Den druhý: Veverky u Niagár

Nejen hokejem živ je hokejista. K různým oblíbeným činnostem týmu patří jakékoliv utužovaní party, třeba paintballem nebo na střelnici (podobně jako tomu bylo u Dukly v uplynulé sezoně). A nebo společnou procházkou, jako v případě české dvacítky. „Ze zápasu proti Kanadě jsme přijeli pozdě, takže nám trenéři posunuli snídani a pěkně jsme se docela dlouho vyspali,“ usmívá se Jakub Škarek. „Dopoledne jsme měli trénink, odpoledne volno, takže jsme se šli podívat znovu na Niagarské vodopády, které máme kousek za hotelem, asi deset minut pěšky. Je to taková příjemná procházka parkem,“ vypráví talentovaný gólman a ihned přidává úsměvný zážitek. „Je tam opravdu moc veverek, které lezou po lidech, takže je to příjemné zpestření pobytu.“