Deník Kuby a Pepy: Zlepšený výkon proti Finsku a dárky pro spoluhráče

25.12.2017 / Tomáš Lysý

Očekávání vrcholí, už jen několik desítek hodin zbývá do startu mistrovství světa hráčů do dvaceti let. Dukla na něm bude mít hned dvojí zastoupení, a to na brankářském postu. Do výběru trenéra Filipa Pešána byli nominovaní dva jihlavští gólmani - Jakub Škarek a Josef Kořenář. Redakce Dukly přináší exkluzívní druhou část jejich deníku ze světového šampionátu juniorů. První díl s názvem Porážka od Kanady a veverky u Niagár můžete číst zde.

Den třetí: Těsná porážka s Finskem v generálce na MSJ

Juniorští hokejisté mají za sebou poslední přípravný zápas před nadcházejícím mistrovství světa juniorů. Odehráli jej proti Finsku a bylo znát, že šlo o mnohem lepší výkon než proti Kanadě (s ní prohrála reprezentace 0:9). „Poslední přípravný zápas s Finskem jsme prohráli 2:4. Hráli jsme daleko lépe než v prvním utkání s Kanadou. Byli jsme sehranější a prostě nám to šlapalo lépe, za což mluví i výsledek,“ hlásí Jakub Škarek o utkání plném zvratů. Suomi po prvním dějství vedli 1:0, Česká republika šla v pětadvacáté minutě do vedení 2:1, ovšem Seveřané ještě v druhé třetině otočili stav a v závěru přidali rozhodující gól. „Po tomto zápasu se zveřejnila konečná nominace a budou se v týmu připravovat ti hráči, kteří budou na mistrovství světa, bez náhradníků,“ prozrazuje Jakub Škarek.

Den čtvrtý: Tréninky a Vánoční dárky nejen pro spoluhráče

Sobota 23.12. Finální přípravy vrcholí, do startu mistrovství světa juniorů zbývají z českého pohledu dva dny. Reprezentace pomalu mění působiště a dá vale překrásným Niagarským vodopádům. „Jako každý den byl ranní trénink, akorát posunutý až na půl jednou, takže jsme měli budíček až v 9:30 a pak byla snídaně. V 11 hodin přišel na řadu každodenní meeting a o půl 12 odjezd na zimák,“ zapojuje se do Deníku Kuby a Pepy také Josef Kořenář a popisuje program na Štědrý den. „Jde o náš předposlední den v Niagaře. Po tréninku jsme měli volno, takže celý tým šel nákupního centra. Máme ho asi deset minut autem od hotelu. Nakupovali jsme pro naše blízké, se kterými budeme slavit Vánoce asi, až přijedeme. Nakupoval jsem něco sestře a rodičům,“ myslí Jakub Škarek na své blízké. S těmi trávit Vánoce nebude, Štědrý den si udělá se svými spoluhráči a realizačním týmem.

A někteří mladí hokejisté asi budou dárkem překvapeni. „Losovali jsme si spoluhráče, kterého máme na Vánoce obdarovat. Nějakou blbůstkou, malými dárky, takže jsme nakupovali i pro ně. Šlo o pěkně strávené odpoledne, i když úplně ne podle mého gusta, protože nákupy nemusím. Ale odreagovali jsme se,“ doplňuje „Kouba.“ V podobném duchu hovoří i Josef Kořenář. „Po tréninku jsme jeli zpět na hotel a pak do nákupního centra, jelikož jsou zítra Vánoce. Každý si vylosoval jednoho hráče, kterému musel koupit nějaký dárek, většinou nějakou srandu,“ sděluje „Kořka.“ I tímto způsobem se dá utužovat parta. A co dělají hráči večer? „Každý si dojde na regeneraci, kterou potřebuje. Ať už je to moderní přístroj nebo za naší fyzioterapeutkou nebo masérem. Následuje večeře a poté už nejoblíbenější část dne – spánek,“ usmívá se Josef Kořenář a naplno se směje při krátkém shrnutí dne. „Byl to náročný den, obzvlášť v nákupáku.“