7:2
(3:0, 2:0, 2:2)

Dorostenci přestříleli Frýdek-Místek

18.09.2005 / Jiří Man

Po páteční remíze v Havlíčkově Brodu neponechali jihlavští dorostenci soupeři ani bod. Na domácím ledě přehráli i bez zraněného Říhy a distancovaného Protasenji Frýdek Místek v poměru 7:2. U čtyř vstřelených branek Dukly byl aktivní Adam Pometlo, který ve 3. minutě poslal domácí do vedení a u dalších třech branek si připsal asistenci.
18.09.2005 13:30, Dorostenci - 2. kolo

HC Dukla Jihlava

Novotný (41. Navrátil) - Vacek, Hájek, Zelený L., Střecha, Zelený J., Kolda, Staněk - Kuřítko J., Pometlo, Láznička - Dvořák, Polcar, Kotlík - Křípal, Klimeš, Kuřítko M.
7

Frýdek-Místek

Kašný - Krutil, Matzke, Měkyš, Valigura, Meca, Kocurek, Štochl, Palát, Stfižík, Cibera, Hanus, Slovák, Matysz, Kovář, Stavinoha, Konečný, Kurka
2
Branky: 3. Pometlo (Zelený J.), 15. Kuřítko M., 20. Polcar (Kotlík), 25. Kuřítko J. (Pometlo), 34. Vacek (Pometlo), 42. Křípal (Klimeš), 52. Láznička (Pometlo) - 44. Štochl (Matysz), 57. Palát. Vyloučení: 5:4, navíc Kuřítko M. (JIH) 10 min. - Stavinoha (FM) 5 + do konce. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0.

Průběh utkání

Utkání začali domácí aktivně a už ve třetí minutě se Pometlo po samostatné akci dostal před brankáře hostů, kterému nedal šanci, 1: 0. V šesté minutě nabídli hosté domácím dvouminutovou přesilovku, kterou však Dukla nedokázala brankově využít. Skóre se tak mohlo srovnat v polovině 9. minuty, kdy hosté zahrozili po zmatku v pásmu Jihlavy, ale jejich střelu vytlačil Novotný v brance domácích ramenem nad horní tyč. Další šance na srovnání nabídl hostům v 11. min. domácí Střecha, který v průběhu jednoho střídání dokonce dvakrát ideálně „namazal“. Nabídnuté šance ale hosté nedokázali zrealizovat. Ke slovu se tak dostali domácí, když se v 15. min. střelecky prosadil M. Kuřítko, po tlaku celé pětky a závaru ve třetině hostů, 2:0. V další gólové šanci se hosté ocitli v 17. minutě, po téměř běžné situaci – obránce domácích L. Zelený zvolil přihrávku křížem přes obrané pásmo, kterou hosté v prostoru mezi kruhy zachytili, následovala však střela střela mimo. Skóre první části tak 10 vteřin před jejím koncem stanovil po úniku po křídle Polcar, s velkým přispěním obránce hostů, 3:0.

Druhá třetina začala vyloučením M. Kuřítka na 2min. + 10 minut za naražení na mantinel. Toto sporné vyloučení ztrestal brankou na 4:0, po akci a přihrávce Pometla J. Kuřítko ve 25. minutě. Ve 28. minutě si pěkně mezi beky hostů našlápl Láznička a těm nezbylo nic jiného než ho zastavit za cenu faulu. Přesilovka však trvala krátce. Po vyhraném vhazování v pásmu hostů se k puku dostal na modré čáře J. Zelený, s rozehrávkou ale otálel tak dlouho, až o puk přišel a situaci řešil faulem na unikajícího hráče hostů. V polovině zápasu se pak do zakončení dostal domácí Vacek, střílel tvrdě, ale mimo. Frýdek mohl korigovat ve 32. minutě, ale Novotný a domácí obrana včas zakročila. Uhodilo tak na druhé straně, po vyhraném vhazování neotálel se střelou Vacek a od modré vymetl šibenici brány hostů, 5:0. Až na vyloučení hostujícího Stavinohy na 5 + do konce utkání za faul kolenem na domácího Pometla se do konce druhé třetiny již nic zajímavého nestalo.

V úvodu poslední části na 6:0 zvyšoval Křípal po přihrávce Klimeše. Ve 46. min. se střelecky prosadili i hosté. Po Dvořákově ztrátě puku na obranné modré se k samostatnému nájezdu dostal hostující Štochl a bekhendovým blafákem nedal Navrátilovi v brance Dukly šanci, 6:1. Šance se střídaly na obou stranách a sedmý gól domácích vsítil v 52. min. Láznička, který nekompromisní střelou proměnil ideální nahrávku Pometla, 7:1. Konečnou podobu tak dali výsledku hosté. Běžela 57. minuta, domácí ztratili puk ve středním pásmu, pustili hosty do brejku, domácí brankář Navrátil několik metů před brankou zakopl a upadl a hosté tak mohli Palátem do prázdné domácí branky skórovat, 7:2. Navrátil si pošramocené sebevědomí a svou pověst ještě stačil spravit pěkným zákrokem lapačkou v poslední minutě zápasu.