5:2
(1:1, 3:1, 1:0)

Dorostenci doma opět vítězně

25.09.2005 / Luban

Domácí Jihlava přívítala Kroměříž a už před zápasem byla pasována do role jasného favorita. Jenže po vyrovnané první třetině, ve které dali oba celky po jedné brance, začala svojí úlohu plnit až v počátku druhé části hry, kdy se jí povedlo vstítit tři branky. Po druhé třetině svítil na ukazateli stav 4:2. Ve třetím dějství si zkušení domácí borci výhru pohlídali, přidali další střelecký úspěch a zaslouženě vyhráli 5:2. V utkání se dvakrát přesně trefil Vladimír Křípal.
25.09.2005 13:30, Dorostenci - 4. kolo

HC Dukla Jihlava

Navrátil - Vacek, Hájek, Zelený L., Střecha, Zelený J., Kolda, Staněk - Kuřítko J., Pometlo, Láznička - Říha, Polcar, Kotlík - Dvořák, Klimeš, Křípal - Kuřítko M., Malec
5

HK Kroměříž

Hampl - Jurásek, Molnár, Vinklárek, Klimecký, Čmolík, Skyba, Pokorný, Kivibus, Pacák, Gellan, Telecký, Kopún, Mrtvý, Holík, Čech, Zubalík
2
Branky: 11. Křípal (Kuřítko M.), 22. Kotlík (Klimeš), 24. Polcar, 27. Kuřítko J. (Láznička), 59. Křípal - 10. Skyba, 30. Zubalík. Rozhodčí: Musil - Hejduk Křivský. Vyloučení: 10:9, navíc Zelený L., Pometlo, Kuřítko J. (všichni Jihlava) 10 min. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 65.

Průběh utkání

Utkání začali aktivněji domácí a ukazovali divákům, kdo by měl být na ledě pánem. Kroměříž si vypracovala slibnou šanci v 7. minutě, kdy se před Navrátilem ocitl sám Gellan, ale domácí hlídač klece stačil betonem vyrazit. V polovině první části hry hráli hosté přesilovou hru, dokázali si vytvořit tlak a po závaru před bránou se nejlépe orientoval Skyba a zasunul puk do brány, 0:1. Zvýšit mohl o chvíli později Pokorný, ale Navrátil puk vyrazil hokejkou. Domácí srovnali krok z protiútoku, Křípal předvedl parádní samostatnou akci, zavezl puk do útočného pásma, obešel soupeřova obránce a svůj nájezd zakončil přesným blafákem, 1:1. V závěru třetiny nahrával před bránou Pometlo na Lázničku, ale jeho střelecký pokus dokázala zblokovat hostující obrana.

Do druhé části hry vlétli domácí raketovým způsobem a hned v úvodu Pometlo sám před brankářem přestřelil bránu. O chvíli později Klimeš vybojoval kotouč a naservíroval ho Kotlíkovi, který se zakončením neměl problém a strhl vedení na domácí stranu, 2:1. Ve 24. minutě přidala Dukla další branku, brankář hostí udělal za bránou chybu, toho dokázal využít Polcar, vzal mu kotouč a pohodlně ho zasunul do prázdné klece, 3:1. Chuť Dukly po brankách pokračovala i nadále, blízko gólu byl Jaroslav Kuřítko, který zkusil objet bránu a zakončit bekhendem, ale bezúspěšně. Na branku se čekalo až do 27. minuty, Láznička odstavil obránce, Jaroslav Kuřítko vyjel zpoza brány a poslal puk přesně pod horní tyčku, 4:1. V polovině zápasu si vybral slabší chvilku brankář Navrátil a za hosty se povedlo snížit Zubalíkovi, 4:2. Ve 35. minutě šel Láznička sám na brankáře, ale ten jeho pokus o blafák vystihl. O chvíli později se ocitl v dobré příležitosti Jaroslav Kuřítko, ale Hampl s pomocí obránců situaci vyřešil.

Poslední dějství začalo opatrně, domácí byli ukolébáni vedením a hosté se přes pozornou obrannou hru Dukly nedokázali prosazovat do vážnějších příležitostí. Ve 45. minutě hráli domácí přesilovou hru, prosadit se zkusil Pometlo, ale jeho střelecký pokus vytěsnil Hampl vyrážečkou. Pěknou souhru předvedli Střecha, Láznička a zakončující Klimeš, který trefil pouze levou tyčku branky. V 58. minutě hry mohl snížit Skyba, ale jeho bombu ukryl Navrátil v lapačce. V závěru zápasu přidal po závaru před bránou další branku Křípal, který se nejlépe orientoval před bránou a zametl odražený puk do brány, 5:2. Dukla po vyrovnané první třetině zpřesnila hru a připsala si zaslouženou výhru nad týmem z Kroměříže.