8:2
(1:0, 5:1, 2:1)

Ukázková výhra dorostenců

09.10.2005 / Jiří Man

Domácí Dukla ukázala Novému Jičínu jak dokáže být hokej jednoduchý. Celý zápas se opírali o pozorného brankáře Navrátila, přesilovky jí vycházeli na výbornou, důkazem jsou čtyři góly v početní výhodě. Odpovědný výkon celých šedesát minut, když dostanu přihrávku před prázdnou, tak to tam naperu. A když to funguje, tak je to vlastně sranda. Na výhře 8:2 se nejvíce podíleli Anatolij Protasenja, který zaznamenal 3 přesné zásahy a Michael Polcar, který byl úspěšný dvakrát.
09.10.2005 13:30, Dorostenci - 8. kolo

HC Dukla Jihlava

Navrátil - Vacek, Hájek, Střecha, Staněk, Zelený J., Kolda, Zelený L. - Kuřítko J., Pometlo, Láznička - Dvořák, Polcar, Protasenja - Křípal, Klimeš, Kuřítko M. - Říha, Kotlík, Malec
8

HK Nový Jičín

Vašut - Křesťan, Kaška, Vlček, Toman, Urban, Zedník P., Jeřábek, Šimečka, Bachor, Palacký, Matoušek, Valchář, Částečka J., Zedník A., Štindl, Paulík, Částečka R.
2
Branky: 11. Protasenja (Polcar), 22. Polcar (Dvořák), 24. Protasenja (Kuřítko J., Pometlo), 27. Protasenja (Polcar, Dvořák), 31. Polcar (Protasenja, Dvořák), 38. Kuřítko M., 41. Láznička (Kolda), 57. Pometlo (Kuřítko J., Zelený J.) - 27. Toman (Valchář), 43. Urban (Paulík). Rozhodčí: Pokorný - Jonáš, Musílek. Vyloučení: 9:8, navíc Kaška (Nový Jíčín) 5 + do konce. Využití: 4:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 50.

Průběh utkání

Utkání se začalo hrát ve vysokém tempu. Rychlá hra a hodně osobních soubojů. Na první šanci jsme tak čekali až do 6. minuty, ale ani Kuřítko M., ani Křípal z brankoviště puk do branky nedotlačili. V sedmé minutě se nechal po zbytečném zákroku vyloučit Střecha a nabídl tak hostům přesilovou hru. Během ní však domácí podržel několika dobrými zákroky brankář Navrátil. Změnu skóre tak měl na lopatě v 11. min. Láznička, jeho tvrdá střela po ledě minula branku hostů. Do vedení tak šli domácí o chvilku později. Dobrá práce Dvořáka na útočné modré / svým přehledem připravil pro dvojici Polcar – Protasenja jasnou záležitost/ - Polcar předložil puk, který nešlo neproměnit - Protasenja nechyboval, 1:0. V 15. minutě střílel tvrdě J. Kuřítko, ale jeho dobrou střelu bankář hostí Vašut kryl. O minutu později měli problém domácí. Jičínský Zedník si mezi kruhy pohrál s domácím bekem Koldou a situaci musel opět řešit Navrátil v domácí brance. K dalšímu zcela zbytečnému oslabení došlo v 17. min., kdy šel na trestnou lavici Zelený. Paradoxně si během oslabení dvě gólové šance vypracovali domácí – Polcar přihrával Pometlovi, který v koncovce zklamal a poté se do koncovky drze dostal domácí obránce Kolda, ale chybělo mu trochu štěstí nebo důrazu. V závěru třetiny byl za brutální faul vyloučen hostující Kaška na 5+do konce zápasu.

Druhou třetinu tak domácí začali v přesile. V čase 21.18 se trefil po spolupráci celé pětky Polcar, 2:0. Poté měli hosté po faulu Staňka možnost trestného střílení. Toman však přestřelil. V pokračující přesilovce pak ideálně přihrával J. Kuřítko Protasenjovi, který se opět trefil , 3:0. K přesilové hře se dostali i hosté. Tuto možnost při vyloučení Staňka využili ve 27.min., kdy nekompromisně pod víko střílel hostující Toman, 3:1. Nějaké starosti domácí nepřipustili. O pár vteřin později Polcar opět našel volného Protasenju, který opět prázdnou bránu trefil, 4:1. Na 5:1 zvyšoval domácí Polcar při další přesilovce. Po souhře celé pětky se dostal k odraženému puku a uklidil ho tam kam měl. Třetinu pak střelecky zakončil Kuřítko Martin / do sóla ho poslal Zelený/ přesnou a tvrdou střelou pod horní tyč, 6:1.

V první minutě poslední části od modré tvrdě střílel domácí Kolda a dorážející Láznička neměl problém, 7:1. Jičín pak snížil na 7:2 - puk nahozený z rohu kluziště před branku domácích po odraze od brusle skončil v domácí brance. Konečnou podobu výsledku dal po další parádní nahrávce J. Kuřítka Pometlo, 8:2. Závěr utkání pak již jen zpestřil pěstní souboj domácího Kotlíka s hostujícím Častečkem.