3:1
(1:0, 1:0, 1:1)

Další vítězství dorostenců, Orlová si body neodvezla

21.10.2005 / Jiří Man

Dukla přivítala na svém ledě soupeře z Orlové a už od začátku dokazovala, kdo je na ledě pánem. Hosté zaostávali po všech směrech, čemuž svědčí i výrazný rozdíl střel na bránu, 46:15 ve prospěch domácího celku. První branku vstřelil Radim Klimeš, další přesnou trefu přidal Láznička ve druhé části hry. Hostům se povedlo ještě snížit na rozdíl jediného gólu, ale to už bylo vše. Domácí přidali v závěru další branku Dvořákem a zaslouženě vyhráli 3:1.
21.10.2005 17:30, Dorostenci - 11. kolo

HC Dukla Jihlava

Novotný - Vacek, Hájek, Střecha, Zelený J., Kolda, Staněk, Zelený L. - Kuřítko J. Pometlo, Láznička - Dvořák, Polcar, Protasenja - Křípal, Klimeš, Kuřítko M. - Kotlík, Říha, Malec
3

HC Orlová

Razska - Daniš, Červenka, Pasterný, Kubját, Drábek, Taska, Kantek, Šurin, Gikora, Kuhn, Langer D., Novák J., Večeřa, Lapiš, Holec, Langer A., Navrátil, Novák M.
1
Branky: 12. Klimeš (Zelený J.), 29. Láznička (Křípal, Kotlík), 58. Dvořák (Polcar, Protasenja) - 50. Novák J. Rozhodčí: Vampola - Guth, Rittich. Vyloučení: 4:3. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 30.

Průběh utkání

Dalšího vítězství dosáhli dorostenci Dukly v pátečním utkání ligy dorostu. Na HZS v Jihlavě přijel celek Orlové. Utkání se od jeho začátku hrálo v podstatě na jednu branku, nicméně vedení se domácí ujali až při přesilovce ve 13. minutě. Po střele Jana Zeleného od modré se dorážkou prosadil dobře postavený Radim Klimeš a vsítil jedinou branku úvodní třetiny, 1:0.

Stejný průběh měla i druhá část hry, ve které se domácí opět mohli radovat pouze jednou. Po asistencích Křípala a Kotlíka se ve 29. minutě trefil Láznička a zvýšil na 2:0.

Hosté vnesli do utkání trochu napětí v poslední části hry, když v 50. minutě snížili na 2:1, brankou Nováka. Domácí se tak definitivně uklidnili až po brance Dvořáka na 3:1 v 58. minutě, asistenci si připsali Polcar a Protasenja. O převaze domácích svědčí statistika zákroků brankářů – 15:46. Tato statistika nám zároveň ukazuje, že nedat gól – není umění. V boji o čelo tabulky si tak dorostenci připsali zaslouženě další body, v neděli pak zajíždí k dalšímu utkání na led zatím tabulkově nevýrazného Havířova.