5:3
(2:1, 2:0, 1:2)

Také tentokrát drama až do konce

20.11.2005 / Jiří Man

V neděli přijel na HZS v Jihlavě domácím dorostenců další nepříjemný soupeř – dorostenci Prostějova. Utkání nabídlo zajímavý hokej s řadou pohledných akcí obou mužstev. Po závěrečném hvizdu se z vítězství 5:3, o kterém se opět rozhodovalo v power play, radovali domácí. Do statistik zápasu se zapsal i Dan Kotlík – v čase 01.25 vstřelil první branku utkání a v čase 01.36 po likvidačním faulu soupeře pro něj utkání skončilo.
20.11.2005 13:30, Dorostenci - 18. kolo

HC Dukla Jihlava

Novotný - Vacek, Šustr, Staněk, Střecha, Zelený J., Kolda - Láznička, Pometlo, Protasenja - Dvořák, Polcar, Pánek - Křípal, Kotlík, Kuřítko M. - Kuřítko J., Klimeš
5

LHK Jestřábi Prostějov

Mezulánik - Píchal, Vlach, Nečas, Tlčík, Jedlička, Polášek, Kolibar, Šteiner, Honejsek, Ferenc, Řehulka, Janeček, Motyčka, Skřejpek, Kopecký, Jeneš, Fryšák, Nedbal, Rozsypal, Čmela
3
Branky: 2. Kotlík (Křípal, Pánek), 20. Kuřítko M., 31. Pometlo (Protasenja), 33. Zelený J. (Kuřítko M.), 60.Láznička (Kuřítko J.) - 4. Rozsypal (Honejsek), 45. Řehulka (Honejsek), 58. Motyčka (Polášek, Jedlička). Rozhodčí: Palášek - Reich, Skopal. Vyloučení: 6:3, navíc Nedbal, Nečas (oba Prostějov) 10 min. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 50.

Průběh utkání

Hned první vážnější akci domácí proměnili ve vedení. Po spolupráci Pánka a Říhy přivedl domácí svoji trefou do vedení Kotlík, již ve druhé minutě, 1:0. Tímto pro něj také utkání skončilo, protože po faulu kolenem po dalších deseti vteřinách hry ze zápasu odstoupil. V přesilovce pak měl další branku na lopatě Láznička, ale dlouhou nahrávku Šustra a svůj samostatný nájezd neproměnil. Vedení domácích netrvalo dlouho – Prostějov využil svou první přesilovku (vyloučen domácí Šustr) a na konci čtvrté minuty Rozsypalem srovnal na 1:1. Tato branka hosty hodně povzbudila. V sedmé minutě hasil dalším faulem akci hostů Zelený, ale oslabení domácí přečkali. V deváté minutě dali domácí hostům možnost další přesilovku svým špatným střídáním a tentokrát mohli mluvit o štěstí, že soupeř neskóroval. Hráči Dukly si tak na další svou šanci museli počkat až do minuty třinácté, šanci Křípala však hostující Mezulánek kryl. Práci měl i jihlavský brankář Novotný, který naopak v patnácté minutě zlikvidoval akci hostujícího Nedbala. V závěrečných minutách první části převzali iniciativu opět domácí - Dvořák střelou z prostoru mezi kruhy trefil tyč, ale v čase 19.12 důraznou hrou v prostoru brankoviště strhl vedení na domácí stranu Kuřítko Martin, 2:1.

Druhá část začala vyloučením prostějovského Řehulky, ale domácí si střeleckou šanci nevypracovali. Srovnat tak mohli opět hosté, které svou nepovedenou kličkou na útočné modré vyslal do sólového nájezdu Protasenja, hostující Nedbal však neproměnil. Co se nepovedlo hostům, povedlo se domácím, kteří se v 31. minutě dostali do vedení 3:1, když přihrávku Lázničky chladnokrevně proměnil Pometlo. Další branku domácích pak přidal o dvě minuty později Zelený, který napodruhé zužitkoval přihrávku Martina Kuřítka, 4:1. V závěru třetiny se domácí museli bránit v oslabení po vyloučení Pometla /zcela zbytečný faul/ a následně Střechy. Ustáli však i padesát vteřin hry ve třech a do poslední části šli s tříbrankovým vedením.

Toto vedení ale domácím vydrželo pouze čtyři minuty- střelou mezi nohy Novotného za hosty snížil Řehulka 4:2, a hosté opět ožili. Domácí pak trpělivou a dobře organizovanou hrou vedli zápas do vítězného konce. Komplikace tak nastala až v samotném závěru. V čase 57.19 byl vyloučen domácí Kuřítko Jaroslav, hosté začali hrát bez brankáře v šesti na čtyři a v čase 58.00 snížili na 4:3, když se od modré trefil Motyčka. Prostějovští poté pokračovali hrou bez brankáře, ale srovnat se jim již nepodařilo. Naopak vítězství domácích potvrdil pátou brankou Láznička.