6:4
(4:1, 2:1, 0:2)

Do Nového Jičína Dukla pro body nejezdí

02.12.2005 / Jiří Man

Minulý pátek postoupil jihlavský dorost na první místo v tabulce a včera mohl svou pozici obhájit na ledě Nového Jičína. Nestalo se. I letošní dorostenci Dukly zjistili, že do Nového Jičína se pro body nejezdí. V posledních třech sezónách domácí Dukle nepustili ani bod. V pátek večer se tyto statistiky potvrdili a začala tak sezóna čtvrtá. V utkání brali opět dva body domácí, za vítězství 6:4. O branky se podělili Michael Polcar, Radim Klimeš, Pavel Staněk a Jaroslav Kuřítko.
02.12.2005, Dorostenci - 21. kolo

HK Nový Jičín

Vašut - Jiřík, Chvostek, Křesťan, Kaška, Vlček, Toman, Urban, Zedník, Jeřábek, Šimečka, Palacký, Šustek, Matoušek, Valchář, Částečka J., Zedník, Štindl, Pavlík, Částečka R., Farda
6

HC Dukla Jihlava

Novotný (12. Navrátil) - Vacek, Hájek, Staněk, Střecha, Zelený J., Kolda - Kuřítko J., Pometlo, Dvořák, Polcar, Pánek, Kuřítko M., Kotlík, Protasenja, Křípal, Klimeš, Říha
4
Branky: 10. Křesťan (Zedník P.), 11. Urban, 15. Vlček (Matoušek), 16. Pavlík (Křesťan), 30. Pavlík (Křesťan), 39. Urban - 18. Polcar (Pánek, Vacek), 37. Klimeš (Křípal), 53. Staněk (Pánek), 59. Kuřítko J. (Pometlo). Rozhodčí: Malíř - Brada, Hanzlík. Vyloučení: 8:10, navíc Toman (Nový Jíčín) 5 + do konce - Klimeš (Jihlava) 5 + do konce. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0.

Průběh utkání

O vítězi zápasu bylo prakticky rozhodnuto po první části. Domácí do utkání vstoupili velmi dobře a v šestnácté minutě zvyšovali již na 4:0. Do konce třetiny se Dukle podařilo zásluhou Polcara, po přihrávkách Pánka a Vacka snížit na 4:1. Také ve druhé třetině jako první skórovali domácí. Ve 35. minutě zvyšovali na 5:1. Na 5:2 upravil ve 37. minutě jihlavský Klimeš po přihrávce Jaroslava Kuřítka. Poslední slovo však měli ve druhé části opět domácí, kteří zvýšili své vedení na 6:2. Poslední třetinu již domácí spíše kontrolovali své vedení. Své vítězství uhájili i přes branky Staňka (Pánek) a Jaroslava Kuřítka (Pometlo), kteří snížili na závěrečných 6:4 pro domácí. „Jak to vypadalo?“, zeptal jsem se po zápase asistenta trenéra Dukly Jiřího Tomka. „Šest chyb, šest gólů“, zněla jeho strohá odpověď.