7:0
(3:0, 1:0, 3:0)

Karviná v Jihlavě nic nepředvedla

04.12.2005 / Jiří Man

Po páteční prohře v Novém Jičíně čekal na jihlavské dorostence nedělní zápas s o záchranu bojující Karvinou. Domácí neponechali nic náhodě a v zápase hraném v tréninkovém tempu zvítězili jasně 7:0. O převaze Dukly hovoří jasně i poměr zákroků brankářů 7:58. Jihlavský gólman Filip Novotný si tak příliš nezachytal. Domácí se po tomto vítězství i nadále můžou zcela vážně ucházet o postup mezi extraligovou elitu.
04.12.2005 13:30, Dorostenci - 22. kolo

HC Dukla Jihlava

Novotný - Vacek, Hájek, Staněk, Střecha, Zelený J., Kolda - Kuřítko J., Pometlo, Protasenja - Dvořák, Polcar, Pánek - Křípal, Kotlík, Kuřítko M. - Říha, Klimeš, Bašnar
7

Karviná

0
Branky: 3.Bašnar (Vacek), 18. Kuřítko M., 20. Zelený J. (Polcar), 24. Protasenja, 42. Pánek (Polcar, Protasenja), 50. Pánek, 56. Kuřítko J. (Pometlo). Rozhodčí: Musil - Doležálek, Jonáš. Vyloučení: 7:7. Využití: 3:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 68.

Průběh utkání

Utkání začalo očekávaným náporem domácích. Hosté z Karviné byli nuceni situace řešit zákroky za hranicí pravidel a toho domácí dokázali využít. Vedení se domácí ujali ve třetí minutě, při své druhé přesilové hře. K puku se na modré dostal Vacek a jeho střelu usměrnil Robert Bašnar, 1:0. Domácí i nadále soupeře přehrávali a vytvořili si spoustu střeleckých příležitostí (J.Kuřítko, Protasenja, Dvořák, M. Kuřítko). Změnu skóre a zvýšení náskoku však znamenala až akce Martina Kuřítka v 18. minutě, kdy nadvakrát překonal brankáře hostů a zvýšil na 2:0. Střelecky uzavřel první třetinu v její poslední minutě, při další přesilové hře, střelou od modré Jan Zelený po nahrávce Polcara, 3:0.

Stejný obraz hry, spolu s množstvím nevyužitých šancí nabídla i druhá část hry. Jedinou branku v této části hry vstřelil ve 24. minutě Protasenja, který se spolu s Pometlem dostal do akce dvou na jednoho a nadvakrát se mu podařilo zvýšit na 4:0. Hosté se za celou třetinu, stejně jako v první dvacetiminutovce do vážnější střelecké šance nedostali.

Že by se hosté zvedli nikdo z přítomných diváků nečekal a také se nic takového nestalo. Třetí část tak nabídla stejný obrázek jako dvě první. Brankami ve 42. a 50. minutě zápasu se prezentoval Patrik Pánek, který tak upravil nejprve na 5:0 a poté již na 6:0. Konečnou podobu dal výsledku v 56. minutě Jaroslav Kuřítko, který tak protrhl svou dnešní střeleckou impotenci. Jihlava porazila hladce Karvinou 7:0.