6:0
(2:0, 0:0, 4:0)

Dva body za zasloužené vítězství

09.12.2005 / Jiří Man

Další dva body v souboji o čelo tabulky si připsali dorostenci Dukly. V utkání se Žďárem, bojujícím o postup do lepší osmičky, neponechali domácí nic náhodě a zvítězili 6:0, když po dvou třetinách vedli 2:0 a nebylo zdaleka rozhodnuto. Dobrý výkon celého mužstva podpořil svými jistými zákroky Petr Navrátil v brance domácích.
09.12.2005 17:30, Dorostenci - 23. kolo

HC Dukla Jihlava

Navrátil - Vacek, Jaroš, Staněk, Střecha, Zelený J., Říha - Kuřítko J., Pometlo, Láznička, Dvořák, Polcar, Pánek, Kotlík, Protasenja, Křípal, Bašnar
6

SKLH Žďár nad Sázavou

Sláma - Rajský, Kuřátko, Veselský, Štěpánek, Šír, Bláha, Beneš, Hron, Dítě, Giz, Vítek, Kaut, Havlíček, Mahel, Baxant
0
Branky a nahrávky: 2. Kotlík (Protasenja), 20. Pometlo (Jaroš), 41. Pánek, 52. Kuřítko J. (Křípal), 56. Protasenja (Staněk, Pánek), 59. Láznička. Rozhodčí: Pokorný - Reich, Skopal. Vyloučení: 5:8. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0 Diváci: 50.

Průběh utkání

Vstup do utkání se domácím opravdu vydařil. Ke konci druhé minuty se individuálně prosadil Protasenja a jeho akci zakončil Kotlík – 1:0 . Hráče Žďáru tato branka vyprovokovala ke snaze o brzké vyrovnání a první příležitosti se jim naskytli při vyloučení domácího J. Kuřítka . Domácí obrana však nepovolila. Tlak hostů přerušilo až vyloučení žďárského Havlíčka na konci šesté minuty. Ani domácí však v přesilovce neskórovali. Zvýšit vedení Dukly mohl v desáté minutě Pometlo, svou šanci však neproměnil. Další šanci domácích na zvýšení náskoku neproměnila dvojice Kotlík - Protasenja v minutě patnácté ani Pometlo po nahrávce Vacka v polovině minuty šestnácté. Hosté mohli naopak srovnat skóre v minutě sedmnácté Kuřátkem, který hned po vhazování vážně ohrozil domácí branku.Do kabin se tak šlo za stavu 2:0 , protože svou další šanci již Pometlo po nahrávce Jaroše v závěru třetiny proměnil.

První gólovou šanci ve druhé třetině promarnil domácí Pánek ve 26. minutě. Poté se k možnosti měnit skóre dostali dvakrát hosté, při vyloučení domácího Vacka ve 28. minutě. První šanci kryl Navrátil a ve druhé netrefili hosté domácí branku. V této části hry hosté opravdu dřeli a vytvářeli si dobré střelecké možnosti – samostatný únik v 31. minutě, velká šance Kauta v minutě 37. Domácí se spoléhali na zabezpečenou obranu a do střeleckých příležitostí se dostali až v závěru třetiny, kdy se do zakončení dvakrát dostal Protasenja, ale také bez úspěchu.

Kdo z přítomných čekal, že poslední třetina přinese drama byl zklamán. Hosté zcela odpadli a za celou třetinu vystřelili na domácí branku pouze dvakrát. Domácí si tak v poslední třetině s chutí zastříleli a poměrně pravidelně zvyšovali vedení: 41. minuta Pánek – 3:0 , 52. minuta Kuřítko J. – 4:0, 56. minuta Protasenja –5:0, 59. minuta Láznička – 6:0 .