4:1
(0:1, 4:0, 0:0)

Dorost hostil v přátelském utkání Třebíč

09.08.2005 / Jiří Man

První utkání na domácím ledě má úspěšně za sebou mužstvo jihlavského dorostu. V utkání, jehož výsledek nelze přeceňovat, ale ani podceňovat porazil dorost Dukly poměrně jasně extraligový dorost Třebíče. Na výhře se nejvíce podílela formace s Michaelem Polcarem na pozici centra.
09.08.2005 14:30, Přípravné zápasy dorostu - 2. kolo

HC Dukla Jihlava

Kočí (30. Novotný) - Zelený J., Hájek, Vacek, Kolda, Střecha, Staněk, Vondáček - Kotlík, Klimeš, Dvořák - Kuřítko J., Pometlo, Kuřítko M. - Křípal, Polcar, Protasenja - Říha
4

SK Horácká Slavia Třebíč

1
Branky Jihlavy: 25. Protasenja (Polcar), 29. Zelený, 30. Křípal (Polcar), 36. Protasenja

Průběh utkání

Třebíč do zápasu vstoupila sebevědomě, v čase 01.19 se ujala vedení a další tři minuty nepustila hráče Dukly za půlící čáru. V polovině páté minuty však tým Třebíče nabídl Dukle nehokejovou situaci 2-0, ale Protasenja s Dvořákem si s brankářem hostí nedokázali poradit. V další slušné šanci se v 7. minutě ocitl znovu Dvořák, ale brankář hostí byl opět na na svém místě. Možnost vyrovnat se naskytla i v 17. minutě po pěkném akci trojice Pometlo- KuřítkoJ.- Kuřítko M., ale poslední ujmenovaný neproměnil.

Druhá část začala stejně jako skončila ta první. V solidní šanci se ocitl ve 3. minutě Protasenja, ale v poslední chvíli si nechal nadzvednout hůl a svůj nájezd nezakončil. Vyrovnání se jihlavští dočkali v čase 24.48 kdy po akci Polcara skóroval Protasenja, 1:1. Stejný hráč se v dalším sólovém nájezdu objevil znovu ve 28. min. zápasu – tentokrát bez úspěchu. Vedení v utkání se jihlavští ujali při přesilovce ve 29 min. po střele J. Zeleného z prostoru mezi kruhy, 2:1. V zápětí /30.min./ šli do vedení 3:1, po brance Křípala, kterému ideálně nahrál Polcar. Na 4:1 zvyšoval v 36 min. opět Protasenja a dobrou třetinu Dukly zakončila parádní přihrávka Pometla na J. Kuřítka, který však skórovat nedokázal.

Třetí třetina se již obešla beze změn ve výsledku, velkých šancí a z pohledu domácích zaostala za třetinou druhou.

Ohlasy trenérů

Anatolij Protasenja (hráč Jihlavy): "Byl to pěkný hokej, kluci z Třebíče hrají extraligu, tak jsme se na ně připravili. Ta první třetina sice nevypadala moc dobře, pak jsme začali plnit pokyny trenérů a dařilo se nám."

Roman Mejzlík (tréner Třebíče): "My jsme přijeli dnes do Jihlavy bez hráčů o kterých si myslíme, že by tu soutěž měli hrát a měli by nám pomoct k záchraně v tý soutěži, čili 10 kluků zůstalo doma. Trénovali na ledě s juniorkou a připojí se k nám zase zítra. K tomu zápasu, já jsem druhou třetinu byl v nemocnici, protože Čejka má zlomené zápěstí a tu druhou třetinu, která skončila 4:0, jsem neviděl. Hráli kluci, kteří jsou na hraně sestavy a myslím si, že nám to nastolilo obraz o tom se kterými hráči můžeme počítat do extraligy nebo ne."

Jak je na tom jihlavský odchovanec Aleš Horký?
„Tak Aleš Horký by měl být mezi těmi hráči, který tu soutěž samozřejmě loni hráli, tím pádem by nám měl pomoct, ale jestli to bude takový velký přínos, to ukážou až teď ty zápasy, který odehraje v přípravě. Kádr není ještě uzavřený a budeme hráče dále zkoušet. Sestava ještě není uzavřená a Aleš Horký se pere o místo jako každý druhý."