7:3
(2:0, 3:1, 2:1)

S prohrou odjeli z Jihlavy i dorostenci Ytongu.

12.08.2005 / Jiří Man

Podruhé v tomto týdnu se na HZS představili dorostenci jihlavské Dukly. V pátek přivítali tým Ytongu Brno a také tentokrát dokázali zvítězit. Zásluhu na tom má i střelec tří branek Dvořák.
12.08.2005 12:45, Přípravné zápasy dorostu - 3. kolo

HC Dukla Jihlava

Navrátil (30. Dršata) - Vacek, Kolda, Střecha, Staněk, Zelený J., Hájek, Říha, Sedlák - Kuřítko J., Pometlo, Kuřítko M. - Křípal, Polcar, Protasenja - Dvořák, Kotlík, Klimeš - Malec
7

Ytong Brno

3
Branky Jihlavy : 6. Dvořák (Kotlík), 14. Polcar (Protasenja), 24. Pometlo, 34. Dvořák (Kotlík, Klimeš), 38. Dvořák (Polcar), 53. Kuřítko J., 54. Protasenja

Průběh utkání

Utkání začalo z obou stran opatrně a do první větší šance se v 5.min. dostali hosté po chybné rozehrávce Staňka. Střelu z prostoru mezi kruhy však brankář Navrátil bezpečně kryl. O minutu později domácí Kotlík včas atakoval obránce soupeře a v brejku ideálně předložil Dvořákovi, který s koncovkou neměl problém, 1:0. Sám před brankáře Ytongu se o další 2. min. později dostal Polcar, kterého do šance poslal Křípal, ale brankář hostů tentokrát kryl. V 8. min. hosté zatlačili a svým důrazným napadáním dostali do problému za vlastní brankou jihlavského Hájka, do brankové příležitost se však nedostali. V 10. min. se k odraženému puku v útočné třetině dostal s chutí hrající Kotlík, ale opět bez gólového efektu. Stejně dopadl ve 13. min. i Pometlo. Další změny stavu jsme se tak dočkali až při vyloučení J. Kuřítka ve 14.min. Po vhazování Protasenja vybídl k samostatnému nájezdu Polcara, který se štěstím na druhý pokus zvýšil na 2:0. V dalším pokračování přesilové hry Ytongu si zachytal i Navrátil v jihlavské brance, ale na stavu se nic nezměnilo.

Druhou třetinu začala, pro domácí zbytečná ztráta kotouče ve vlastním obraném pásmu Protasenjou, ale hosté toho nedokázali využít. Svoji šanci naopak dokázal proměnit ve 24.min. Pometlo, který si zkušeně vybruslil z rohu kluziště do střelecké pozice a švihem zvýšil na 3:0. Stejný hráč byl v čase 25.40 vyloučen a o minutu déle ho následoval i Klimeš, což hostům dalo možnost minutové přesilové hry pět na tři. Tuto situaci ještě domácí zvládli, ale po návratu Pometla, v pokračujícím oslabení již inkasovali, když z pravého křídla vystřelil brněnský Čelakovský, 3:1. Ve 29.min. se mohlo, ale neměnilo skóre ve prospěch Dukly po šanci Kotlíka, kterému nahrával Dvořák. V polovině zápasu se vystřídali brankáři obou mužstev a v 34. min. se k dalšímu zakončení dostal Kotlík, a po dorážce Klimeše, kterou ještě brankář hostů kryl se podruhé v zápase prosadil Dvořák, 4:1. Svůj dnešní střelecký výkon dokončil svým třetím gólem Dvořák v 38.min. sám před brankářem Ytongu, kterému nedal šanci a zužitkoval tak možnost, kterou mu přihrávkou připravil Polcar, 5:1.

Ve třetí třetině, která začala za stavu 5:1, se v 53.min. po úniku po levém křídle a pěkné střele zapsal mezi střelce J. Kuřítko a zvýšil na 6:1. Od tohoto stavu jako by jihlavští přestali bránit a hosté toho v 54. min. využili Kabelkou a snížili na 6:2. Další možnost na korigování měli hosté v 49. min. ale svoji šanci v podobě sólového úniku neproměnili. Skóre se tak znovu měnilo až v 54. min., když při oslabení Zeleným vyhozený puk dobře sledoval Protasenja, který po hrubce brankáře Ytongu pohodlně zvýšil na 7:2. V úplném závěru hosté ještě korigovali na konečných 7:3, po nedorozumění domácího Vacka s brankářem Dršatou.

Ohlasy trenérů

Aleš Polcar (bývalý trenér dorostenců Jihlavy): "Každé vítězství se cení. To platí i v případě přátelských utkání. Kluky bych pochválil za bojovnost a hru a to hlavně v prvních dvou třetinách. Ve třetí třetině již ubylo sil. Tomu se ale nemůžeme divit po celotýdenní náročné dvou až třífázové přípravě."