4:7
(0:2, 2:2, 2:3)

Dorostenci ani napodruhé nestačili na České Budějovice

30.08.2005 / Jiří Man

Jako předznamenání večerního duelu "A" týmů byl polední souboj dorostenců domácí Jihlavy a hostů z Českých Budějovic. Utkání nabralo hned od začátku jasný směr a hosté začali vyplňovat roli jasného favorita. Po první třetině vedli 2:0 a svůj náskok neustále zvyšovali.
30.08.2005 11:30, Přípravné zápasy dorostu - 8. kolo

HC Dukla Jihlava

Novotný (47. Navrátil) - Vacek, Hájek, Střecha, Staněk, Zelený J., Kolda - Kuřítko J., Pometlo, Láznička - Říha, Polcar, Protasenja - Dvořák, Klimeš, Kuřítko M. - Křípal
4

Banes Motor České Budějovice

7
Branky Dukly : Říha, Pometlo, Kuřítko J., Dvořák

Průběh utkání

Hosté z Budějovic vstoupili do dnešního zápasu sebevědomě a celou úvodní třetinu jasně přehrávali domácí mužstvo. Brankově se prosadili v 10. a 12. minutě a ujali se zaslouženého vedení 0:2. Ve 13. a 14. minutě se v prvních šancích Jihlavy objevil Polcar, ale v prvním případě trefil pouze tyč a ve druhém, při dobrém vybruslení před brankoviště hostů, nezakončil bekhendem dost důrazně. Korigovat stav mohl ještě v posledních vteřinách první třetiny při hře 4 na 4 J. Kuřítko, ale ani on neměl střelecké štěstí.

Snížení se tak domácí dočkali až ve 22. min. zápasu, kdy Polcar v situaci dva na jednoho volil nezištnou přihrávku na Říhu, který se nemýlil – 1:2. Jen o minutu déle se v další dobré příležitosti Dukly ocitl Láznička, po samostatném průniku střílel z prostoru mezi kruhy, ale pouze do brankáře hostů. Skóre se tak měnilo až ve 32 min, hosté se usadili v obraném pásmu domácích, střelu od modré Novotný kryl, ale na dorážku již nestačil 1:3. Ve 36.min. střílel jihlavský Kolda od modré, trefil však atakujícího soupeře, který v brejku nastřelil pouze tyč, nicméně z pokračující akce zvýšili hosté na 1:4. Druhou třetinu pak gólově zakončila spolupráce Lázničky, Kuřítka a střílejícího Pometla při přesilové hře v poslední minutě druhé třetiny, 2:4.

Začátek poslední části zastihl jak domácí borce, tak i některé diváky nepřipravené. Než si hráči uvědomili, že se už zase hraje a než se někteří z diváků vrátili z občerstvení svítilo na ukazateli 2:5. Ve 43. min. zápasu se domácím naskytla, po dvojím vyloučení hostů, možnost minutové přesilovky pěti proti třem. Této situace se na výbornou zhostila řada Láznička-Pometlo–Kuřítko J., když po pěkné spolupráci na 3:5 snižoval Jaroslav Kuřítko. Tento stav nezůstal na ukazateli ani dvě minuty a opět se měnil. Budějovičtí se dostali do útočného pásma a ve 45. minutě po střele z ideální pozice mezi kruhy opět zvýšili vedení, 3:6. V této době se hrál vyrovnaný hokej, s možnostmi ke skórování na obou stranách. Za Duklu se v 53. minutě dokázal po střele z křídla prosadit Dvořák, 4:6. Celkové skóre zápasu uzavřeli hosté v 58. min. po opakované střele – 4:7.

Ohlasy trenérů

František Zeman (trenér HC Dukla Jihlava): „Po první třetině, kterou jsme odehráli s respektem se od druhé části naše hra zlepšila a vyrovnala. Hloupými chybami jsme umožnili soupeři skórovat z míst, kde by měl bránící tým hrát maximálně důrazně a agresivně. To jsme si řekli v kabině i před poslední třetinou, tým pak začal plnit úkoly napadat soupeře maximálně agresivně, nedat mu prostor. Bylo vidět, že i Budějovice s tím měli problém, dostali se pod tlak a měli v rozehrávce starosti."