4:3
(2:1, 1:0, 1:2)

Dorostenci vítězně s Hradcem Králové

04.09.2005 / Jiří Man

Dorostenci Dukly si připsali v přípravě proti Hradci Králové další výhru. Svojí převahu prokázali v první třetině, kdy na ukazateli svítilo skóre 2:1. Ve druhé části hry přidali domácí další úspěšnou trefu. V závěrečném dějství se povedlo Hradci Králové vyrovnat, ale domácí přidali ještě jednu branku a zaslouženě vyhráli 4:3. Za domácí se trefili dvakrát Jakub Láznička a Anatolij Protasenja. Na výhře měl velký podíl i centr druhé domácí formace Michael Polcar.
04.09.2005 13:30, Přípravné zápasy dorostu - 9. kolo

HC Dukla Jihlava

Navrátil (40. Dršata) - Vacek, Hájek, Staněk, Střecha, Zelený J., Kolda - Kuřítko J., Pometlo, Láznička - Říha, Polcar, Protasenja - Dvořák, Klimeš, Kuřítko M. - Křípal
4

Hradec Králové

3
Branky Dukly : Láznička 2, Protasenja 2

Průběh utkání

Utkání začalo gólovou šancí J. Kuřítka, který se už v první minutě dokázal prosadit do gólové šance, nicméně bez střeleckého úspěchu. Tak jak domácí začali tak i pokračovali, v 5. min. našel Dvořák ideálně dalšího z bratrů M. Kuřítka, ale ti dnes neměli svůj střelecký den, a brankový stav zůstal nezměněn. Tlak Dukly pokračoval i nadále a v čase 05.40 se po druhé dorážce prosadil střelecky Láznička, 1:0. Hosté se do první šance dostali až v 9. min., ale J. Kuřítko se na ujíždějícího protihráče nalepil tak, že ve spolupráci s brankářem domácích Navrátilem, nedovolil soupeři skórovat. V zápětí se domácí dostali do přesilovky a největší šanci na zvýšení promarnil J. Kuřítko, který si dobře vyjel mezi kruhy, ale z gólové šance neskóroval. Místo zvýšení náskoku domácích tak mohli hosté v 16. min. vyrovnat, ale sólový nájezd hostů vytěsnil Navrátil v brance domácích lapačkou nad horní tyčku, ale v zápětí šel po jeho zbytečném faulu na trestnou lavici Kuřítko M. Přesilovku domácí přečkali bez inkasovaného gólu a před koncem třetiny opět udeřili. Po závaru před branku hostů zůstal puk ležet na brankové čáře a jako první se ho ujal dlouhoruký Protasenja – 2:0. Dvougólové vedení si však domácí neužili dlouho. Třicet vteřin před první sirénou dali domácí prostor hostům, a ti nekompromisní střelou pod horní tyč uzavřeli skóre první části, 2:1.

Druhá třetina začala jako ta první – gólovou šancí J. Kuřítka, po spolupráci celého útoku, ale skóre se opět neměnilo. Poté se ke střele od modré dostal domácí Vacek, brankář hostů byl však na svém místě. Tlak domácích tak polevil až při vyloučení Zeleného ve 24. min. , ale hosté se do vážnějšího zakončení nedostali. To co se nezdařilo dvojici Polcar- Říha v akci dvou na jednoho ve 26.min. napravil Protasenja svým důrazem před brankovištěm hostů v minutě 28., kdy zvýšil na 3:1. Možnost zvýšit měl následně Křípal po asistenci Dvořáka, na domácí straně pak domácí podržel nadvakrát Navrátil ve 32. min. V oslabení, po zbytečném vyloučení Protasenji, se ocitl v další své šanci J. Kuřítko, ale opět bez úspěchu. Druhou třetinu tak zakončil jihlavský Polcar bekhendovým pokusem, se kterým neměl brankář Hradce větší problém a skóre se neměnilo.

Poslední část začala z obou stran sérií osobních soubojů, bez pěkné hokejové akce. Ke smůle domácích se první probudili hosté. V čase 48.34 snížili na 3:2, a o minutu později bylo vyrovnáno, když domácí obránci Vacek-Hájek ustupovali až na brankoviště Dršaty, který nestačil na prudkou střelu pod svoji vyrážečku, 3:3. Na vítězný gól našeho dorostu jsme si tak museli počkat do 51. min., doby kdy nám Hradec dal příležitost více než minutové dvojnásobné přesilovky. Vítězný gól v této přesilovce a svůj druhý v zápase dal Láznička po pohledné spolupráci celého útoku. / Láznička-Pometlo-Kuřítko J./ 4:3. Hosté poté projevili velký zájem o vyrovnání, uzavřeli domácí ve vlastní třetině, ale domácí svou branku uhájili i za cenu vyloučení /Hájek/. Přesilová hra hostů ani následná power play však již změnu výsledku nepřinesla a tak mohli domácí dorostenci slavit další vítězství.