4:2
(1:0, 2:1, 1:1)

Dorostenci v posledním přípravném zápase porazili Znojmo

09.09.2005 / Jiří Man

Poslední přípravný zápas, před ostrým startem do sezóny, sehráli na HZS jihlavští dorostenci. Soupeřem jim bylo v minulé sezóně ještě extraligové Znojmo. V utkání, které tentokrát nepřineslo mimořádnou podívanou zvítězili nakonec dorostenci Dukly 4:2. K výhře přispěl dvěma góly Zbyněk Říha, po jedné brance si připsali Anatolij Protasenja a Adam Pometlo.
09.09.2005 15:00, Přípravné zápasy dorostu - 11. kolo

HC Dukla Jihlava

Novotný - Vacek, Hájek, Staněk, Střecha, Zelený J, Kolda, Zelený L. - Kuřítko J, Pometlo, Křípal - Říha, Polcar, Protasenja – Dvořák, Klimeš, Kotlík – Pospíšil, Kuřítko M.
4

HC LERAM Orli Znojmo

2
Branky Dukly : Říha 2, Protasenja., Pometlo

Průběh utkání

Jak se již stává zvykem, vstup do utkání zvládli lépe hosté. V čase 3.04 zachránila domácí od inkasované branky horní tyč Novotného klece a v páté minutě hosté neproměnili ani sólový nájezd. To ale bylo na dlouhou dobu z obou stran vše. Hrálo se opatrně, bez náznaku něčeho hokejového. Optickou převahu měli hráči Znojma. Branky jsme se tak dočkali až v 18 minutě. Protasenja místo nabízející se nahrávky na volného spoluhráče volil osobní souboj, který zakončil střelou vedle. K odraženému puku se dostal Říha, který po objetí branky hostů lehce zasunul, 1:0. Tímto stavem také třetina skončila.

Do druhé části vstoupili domácí o poznání aktivněji. Ve 22 min. se opět prosadila střelecky Polcarova, řada, když podruhé v zápase skóroval Říha, po tentokrát pěkné nahrávce Protasenji, 2:0. Další možnost zvýšení náskoku měl na své hokejce při hře 4 na 4 mladší z bratrů Kuřítkových Martin, po nahrávce od Dvořáka zpoza branky, ale stav se neměnil. Ve 25 minutě tak zahrozili hosté. Jihlavským odchovancem Dubou dokázali dostat puk do jihlavské branky, ale sudí dobře věděli, že jsou na hokeji a ne na házené a branku neuznali. Dubu tak za zvednutí puku z ledu čekali ještě 2 min. na trestné lavici. V polovině zápasu, po sérii vyloučení na obou stranách, si pak Říha s Protasenjou vyměnili úlohy a Protasenja po Říhově přihrávce z takřka nemožné pozice, zpoza branky zvyšoval na 3:0. Toto tříbrankové vedení však netrvalo ani dvě minuty. Ve 32 min. se totiž hostující Duba z prostoru před brankovištěm trefil již naprosto v souladu se všemi pravidly a snížil na 3:1. Ve 34. min. na sebe upozornil domácí Kotlík – po úniku po pravém křídle se po kličce natlačil do střelecké pozice mezi kruhy, ale jeho střelu brankář hostů kryl. Po druhé třetině tak byl stav zápasu 3:1.

V závěrečné části se toho moc zajímavého neudálo. Ve 45 min. další vyloučení na obou stranách, v 50. min. trefil J. Kuřítko bekhendem tyč branky Znojma, o minutu déle svůj další samostatný nájezd hráči Znojma neproměnili – Novotný kryl. V 56. min zvyšoval po samostatné akci Pometlo na 4:1. Konečnou podobu výsledku dali hosté v 57. min. při vyloučení domácích. Novotný neudržel puk nahozený od modré a pro hráče hostů nebylo problémem dorazit jej do branky, 4:2.