3:0
(0:0, 3:0, 0:0)

Porazili Znojmo - naděje žije

13.01.2006 / Jiří Man

Zápas o naději, sehrál dnes jihlavský dorost s vedoucím mužstvem 1.ligy, týmem Znojma. Jestliže si domácí chtěli uchovat reálnou naději na postup, museli zvítězit, protože porážka by v postupové matematice znamenala téměř definitivní konec. Po zodpovědném výkonu celého mužstva, které se dnes opřelo o jistého Filipa Novotného v brance, zvítězili dorostenci Dukly 3:0,, když branky v přesilovkách stříleli: Láznička, Pometlo a Vacek.
13.01.2006, Dorostenci - 29. kolo

HC Dukla Jihlava

Novotný - Vacek, Šustr, Staněk, Střecha, Zelený J., Kolda - Pánek, Pometlo, Říha - Dvořák, Zeman, Láznička - Kuřítko J., Polcar, Protasenja
3

HC LERAM Orli Znojmo

Réda (41. Kacetl) - Smutný, Koza, Klíma, Trojan, Vysloužil, Duba, Černý, česnek, Rosendorf, Korbel, Stehlík, Havlík, Chrástek, Podzemský, Pláněk, Obdržálek, Koblížek, Lattner, Trnka, Alexa
0
Branky a nahrávky: 33. Láznička (Dvořák), 40. Pometlo (Vacek, Pánek), 40 Vacek (Pometlo). Rozhodčí: Musil - Holub, Svoboda. Vyloučení: 7:8. Využití: 3:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 100.

Průběh utkání

Pro oba soupeře důležité utkání začalo opatrně i přesto, že domácí měli hned v úvodu možnost hrát přesilovou hru. Během ní se však k jediné střele na znojemskou branku dostal Dvořák po přihrávce Zemana. Znojemští se bez problémů ubránili a pak se již začalo hrát podle jejich not. Ke vstřelení vedoucí branky jim však nepomohla ani přesilovka 5 na 3 v osmé minutě. Své šance neproměnili hostující Rosendorf, Duba ani v deváté minutě Česnek. Domácí se ke kloudné akci dostali až v 11. minutě kdy střelu J. Kuřítka dorážel bezúspěšně Polcar. Hosté měli celou první třetinu více ze hry, ale nedokázali skórovat a první třetina tak skončila za stavu 0:0.

Druhá třetina začala tak jak první skončila. Tlakem hostů a jejich snahou o vstřelení první branky v utkání. K tomu jim ale nepomohli ani dvě po sobě jdoucí přesilové hry při vyloučení domácích hráčů Šustra a Vacka ve 21. a 25. minutě. Dvě gólovky v měl na své hokejce znojemský Alexa, po nahrávkách exjihlavského Duby. V polovině druhé části se k přesilovce dostali také domácí a nebezpečně střílel domácí Zeman. Do vedení 1:0 se Dukla dostala ve 33. minutě kdy střelu Dvořáka dorážel do znojemské branky Láznička. O minutu déle se dostali hosté do akce tři na jednoho, ale Havlík se rozhodl puk nikomu nepůjčit a zakončil neúspěšně sám. V této době již začínali mít domácí více ze hry. V čase 37:54 byl potřetí v utkání vyloučen znojemský Smutný a domácí toho dokázali využít. Minutu před koncem třetiny si z rohu kluziště až na brankoviště vyjel Pometlo a zvýšil na 2:0. Do konce druhé třetiny chyběla necelá půlminuta když fauloval hostující Koblížek a domácí hráli další přesilovku. Parádní jihlavskou třetinu ukončil nekompromisní střelou, znamenající branku a vedení 3:0 v čase 39:59 obránce Dukly Vacek.

V úvodu závěrečné části se do šance dostával jihlavský Dvořák, ale odražený puk těsně minul. Domácí už hosty pozornou hrou k ničemu nepustili a třetinu a celé utkání dovedli odpovědným výkonem k zaslouženému vítězství.

Toto vítězství přiblížilo jihlavské dorostence na pouhé dva body za vedoucí Znojmo, do konce ssoutěže zbývá odehrát 11 kol.