8:1
(2:0, 2:1, 4:0)

Vysoké vítězství dorostu

24.09.2006 / Jiří Man

První utkání, první vítězství, první body v boji o extraligu. Dorost Dukly dnes vstoupil do sezóny vysokou výhrou 8:1 nad celkem Kroměříže. V zápase jasně dominovali domácí hráči, kteří si s chutí zastříleli a nepřipustili žádné drama. Soupeř však Jihlavany příliš neprověřil a bylo by chybou toto vítezství přeceňovat. Určitě přijdou těžší zápasy. Třemi brankami k vítězství přispěl Adam Zeman. Jedinou branku inkasoval Petr Navrátil v oslabení na konci druhé části.
24.09.2006 13:30, 1. liga dorostu skupiny C - 1. kolo

HC Dukla Jihlava

Navrátil - Staněk, Šustr A., Musil, Randa, Kolda, Šustr J. - Kuřítko, Pometlo, Malec - Polcar, Zeman, Brychta - Brabec, Matějka, Pěška
8

HK Kroměříž

Zavadil P. (30. Vagner) - Sláčik, Telecký, Schaffer, Klimecký, Gajdoš, Koláček - Pokorný, Zavadil V., Dupák - Dias, Sedlář, Klhůfek - Hamrlíček, Suchánek, Kopún
1
Branky a nahrávky: 2. Polcar (Zeman, Šustr J.), 20. Malec (Kuřítko, Pometlo), 30. Zeman (Polcar), 39. Zeman (Kuřítko), 46. Malec (Musil), 48. Kuřítko (Malec), 52. Zeman (Brychta, Polcar), 57. Kolda - 40. Sedlář (Klhůfek) . Rozhodčí: Palásek - Klouda, Křivský. Vyloučení: 8:10. Využití: 5:1. V oslabení: 0:0 . Diváci: 50. Střely na branku: 65:23. Průběh utkání: 4:0, 4:1, 8:1.

Průběh utkání

Lepší vstup do zápasu si domácí přát nemohli. Běžela druhá minuta, Zeman přihrávkou přes celé brankoviště našel Polcara a ten nezaváhal - 1:0. Ve třetí minutě se pak poprvé na dostřel branky domácích dostali i hosté, ale Navrátil jejich šanci kryl a opakovaná střela již mířila mimo branku. Domácí toho pak již hostům moc nedovolili, byli v neustálém tlaku a vytvářeli si řadu střeleckých příležitostí. Do dvoubrankového vedení poslal domácí ve 20. minutě Malec po nahrávkách Pometla a Kuřítka.

Ve druhé části hru ovlivnila častá vyloučení na obou stranách. Skóre se tak pohnulo na 3:0 až ve 30. minutě, kdy si Zeman vyjel z rohu kluziště do střelecké pozice a nedal brankáři soupeře šanci. Další branku přidal Zeman ve 39. minutě a zvýšil již na 4:0. Domácí pak v závěru třetiny nabídli hostům další přesilovou hru svým špatným střídáním a hosté v poslední vteřině druhé třetiny snížili Sedlářem na 4:1.

I závěrečná část utkání se odehrála v režii domácích, kteří si s chutí zastříleli. Na 5:1 zvyšoval v přesilovce 5 na 3 Malec po střele Musila. Branku na 6:1 vsítil Kuřítko, kterému v akci dvou na jednoho puk předložil Malec. Po souhře Brychty, Polcara a Zemana upravil na 7:1 Zeman, který tak zkompletoval svůj dnešní hattrick. Poslední gól utkání a konečné skóre 8:1 stanovil domácí Kolda v přesilovce 4 na 3.

Ohlasy trenérů

František Zeman (Jihlava): „Kromě vítězství mě potěšila i předvedená hra. Soupeř nám toho dnes hodně dovolil a na3i hráči toho dokázali využít. Celých 60 minut náš výkon ale stoprocentní nebyl. Hráčům děkuju za přístup k zápasu i předvedený výkon."