5:2
(2:0, 2:2, 1:0)

I se Znojmem za dva body

01.10.2006 / Jiří Man

Ani v zápase se Znojmem nepřipustili dorostenci Dukly žádné komplikace a na domácím ledě zvítězili 5:2, když se i dnes museli obejít bez zraněných hráčů - Dvořáka, Melicha a Brychty. Bojovný a odpovědný výkon všech hráčů, podpořený jistými zákroky Petra Navrátila v brance - tak by se dal charakterizovat nedělní zápas.
01.10.2006 13:30, 1. liga dorostu skupiny C - 3. kolo

HC Dukla Jihlava

Navrátil - Staněk, Šustr A., Musil, Randa, Kolda, Šustr J., Cirhan - Kuřítko, Pometlo, Malec - Polcar, Zeman, Pěška - Brabec, Matějka
5

HC LERAM Orli Znojmo

Kacetl - Helešic, Jirouš, Kusák, Stehlík, Bendík, Bartoš, Tuna, Rosendorf, Kůn, Trojan, Maštera, Rybnikár, Havlík, Zika, Pláněk, Horváth, Koblížek, Schneider, Latner
2
Branky a nahrávky: 6. Kuřítko (Malec, Šustr J.), 7. Malec (Matějka, Polcar), 31. Pometlo, 33. Musil (Polcar), 59. Zeman - 28. Havlík, 38. Horváth (Rybnikár). Rozhodčí: Kubeš, Jeletz, Taš . Vyloučení: 6:5, navíc Randa (Dukla) 10 min. . Využití:3:0 . V oslabení: 0:0 . Diváci: 65 . Střely na branku: 29:26 . Průběh utkání: 2:0, 2:1, 4:1, 4:2, 5:2.

Průběh utkání

Do zápasu vkročili domácí hodně dobře. V šesté minutě proměnili hned svou první přesilovou hru - po souhře celé pětky střílel od modré Ondřej Malec a Kuřítko se na brankovišti v dorážce nemýlil - 1:0. O minutu později již domácí vedli 2:0, když svou šanci po přihrávkách Polcara a Matějky proměnil Malec. Hostující Znojmo se do střeleckých pozic dostávalo zřídka a v jejich jediné opravdu gólové příležitosti mířil znojemský útočník v brejku mimo Navrátilovu branku. V poslední minutě první části se ještě do dobré střelecké pozice dostal domácí Polcar po přihrávce J. Šustra, skóre se však neměnilo a do šaten šli soupeři za stavu 2:0.

Druhá část utkání začala zvýšenou aktivitou znojemských, domácím jakoby stačilo dvoubrankové vedení. Aktivita a bojovnost se Znojmu vyplatila, protože ve 28. minutě Havlíkem snížilo na 2:1. Domácí však drama nepřipustili a během následujících šesti minut zvýšili vedení na 4:1, když se v přesilovkách trefili domácí Pometlo - 3:1 a Musil - 4:1. Znojemští se ale nevzdávali, stále bojovali a odměnou jim byla branka Horvátha na 4:2, ve 38. minutě, která padla po několika nepřesnostech v jihlavské rozehrávce a nedůslednosti před vlastní brankou.

Třetí třetina již přítomným divákům přinesla poze podívanou na dobře takticky zvládnutý závěr ze strany domácích a brankově nezúročenou snahu hostů. Hráči Dukly znojemské do zakončení nepouštěli a sami se do útočení nehnali. Konečný stav 5:2 se tak zrodil až při power play hostů v 59. minutě, kdy prázdnou branku hostů trefil a smetánku tak slízl domácí Zeman.