7:2
(1:0, 1:2, 5:0)

Domácí rozhodli až v závěru

03.11.2006 / Jiří Man

Těžký zápas sehrál dnes dorost jihlavské Dukly se třetím mužstvem tabulky - Uherským Hradištěm. Konečný výsledek 7:2 průběhu zápasu neodpovídá. Domácí sice šli v polovině první části do vedení 1:0 přesilovkovou brankou Andreje Šustra, ale ještě ve 46. minutě svítil na ukazateli průběžný stav 2:2. Poté však v oslabení poslal domácí do vedení 3:2 Polcar a když další branky přidali Kuřítko, Zeman, znovu Polcar a Malec, mohli se domácí radovat z dalších dvou bodů.
03.11.2006 18:00, 1. liga dorostu skupiny C - 12. kolo

HC Dukla Jihlava

Navrátil - Kvasnička, Šustr A., Randa, Kolda, Cirhan, Šustr J., Staněk - Malec, Pometlo, Melich - Polcar, Zeman, Kuřítko - Dvořák, Matějka, Brabec - Pěška
7

HC Uherské Hradiště

Šury - Šudoma, Blaha, Malina, Měšťánek, imek, Kresinger, Zelinka, Váňa, Břištěla, Hrabec, Dvořák Němec, Koutný, Fridrich, Smetana, Habáň, Ivan, Svačina, Zubalík
2
Branky a nahrávky: 10.Šustr A. (Šustr J.), 24. Kuřítko (Zeman), 47. Polcar (Kvasnička), 49. Kuřítko (Zeman, Pometlo), 56. Zeman (Kuřítko), 60. Polcar (Cirhan, Zeman), 60. Malec (Pometlo, Melich) - 21. Váňa (Blaha, Svačina), 31. Dvořák (Fridrich) . Rozhodčí: Pokorný - Jonáš, Doležálek. Vyloučení: 8:12, navíc Zubalík (UH) 10 min. OT. Využití: 3:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 65. Střely na branku: 43:31. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 7:2.

Průběh utkání

Páteční utkání ligy dorostu začalo šancí jihlavského Zemana na konci první minuty . Na příležitost Dukly odpověděl hostující Zubalík ve třetí minutě. V obou případech ale byli oba brankáři úspěšní a skóre se neměnilo. Do další šance domácích se dostal po návratu z trestné lavice Pometlo, ale ani on ani dorážející Malec brankáře hostů nepřekonali. Na konci sedmé minuty domácí podržel včasným vyjetím brankář Navrátil. Do vedení 1:0 tak poslal domácí střelou od modré až Andrej Šustr v přesilové hře v polovině první části. Do konce první části se k vážnějšímu zakončení dostal už jen domácí Zeman, ale hradištského Šuryho nepřekonal. Ve dvacáté minutě fauloval ještě domácí Pometlo, ale hosté již do konce třetiny skórovat nedokázali.

Co se jim nepovedlo v třetině první, dokázali hosté na začátku třetiny druhé, kterou zahájili v početní výhodě. K puku se dostal na modré čáře Blaha a jeho střelu na brankovišti tečoval Váňa, který tak srovnal stav na 1:1. Vyrovnaný stav nevydržel dlouho, po nahrávce Zemana a s trochou štestí poslal domácí do vedení 2:1 Kuřítko ve 24. minutě. Šanci zvýšit vedení měli pak domácí v další přesilové hře, střely Pometla a A. Šustra však brankou neskončily. Ke slovu tak znovu přišli hosté. Ve 31. minutě se po chybách v obranném pásmu Dukly dostal puk ke zcela volnému Dvořákovi, který z otočky mezi Navrátilovi betony srovnal na 2:2. S tímto stavem chtěli domácí brzo něco udělat a do konce třetiny si vytvořili další šance. Tu největší neproměnil ve 39. minutě Malec, po nahrávce Pometla.

Poslední část tak začala za vyrovnaného stavu. Zahrát si přesilovku nabídl hostům ve 45. minutě zbytečným faulem Melich. S početní převahou však hosté nenaložili dobře. Po jejich špatné přihrávce ve středním pásmu přiťukl Kvasnička Polcarovi, který v oslabení, střelou ze střední vzdálenosti poslal domácí do vedení 3:2. Na 4:2 pro domácí zvýšil o chvilku později Kuřítko, který se dobře orientoval před brankovištěm soupeře. Hosté však nesložili zbraně a stále bojovali. Jejich největší šanci na snížení zmařil svým zákrokem v 50. minutě Navrátil v domácí brance. Posledních 10 minut utkání pak už bylo zcela v režii domácích, kteří dalšími brankami Zemana, Polcara a Malce dovedli utkání k vysokému vítězství 7:2.