3:2
(0:0, 2:0, 1:2)

Dorost opět v čele tabulky

24.11.2006 / Jiří Man

Soubojem o čelo tabulky byl dnešní zápas mezi dorostenci jihlavské Dukly a Šumperkem. Utkání přineslo rychlý a bojovný hokej s velkým nasazením z obou stran. Když domácí Ondřej Pěška ve 49. minutě zvyšoval již na 3:0, netušil, že jeho branka bude vítězná. Hosté ze Šumperku zabojovali a Jakub Orsava dvěmi brankami snížil na jednobrankový rozdíl. K remíze pak šumperským nepomohla ani závěrečná hra bez brankáře. Domácí se tak po zaslouženém vítězství 3:2 po dlouhém čase vrátili do čela tabulky.
24.11.2006 18:00, 1. liga dorostu skupiny C - 15. kolo

HC Dukla Jihlava

Navrátil - Kvasnička, Šustr A., Musil, Kolda, Randa, Šustr J. - Dvořák, Pometlo, Malec - Polcar, Zeman, Kuřítko - Pěška, Matějka, Melich - Brabec
3

HK MD Šumperk

Boška - Slovák, Škoda, Fryč, Drtil, Klečka, Keprt, Trtík, Orsava, Vojáček, Cink, Skoumal, Stejskal, Vejchoda, Sodomek, Smička, Rotter, Doleček, Svoboda
2
Branky a nahrávky: 25. Dvořák (Šustr A.), 34. Kuřítko (Polcar, Šustr A.), 49. Pěška - 50. Orsava (Stejskal), 58. Orsava (Skoumal). Rozhodčí: Staněk - Křivský, Svoboda. Vyloučení: 10:13, navíc Škoda, Vojáček (oba Šumperk) 10 min. OT. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 95. Střely na branku: 34:22. Průběh utkání: 3:0, 3:2.

Průběh utkání

Přímý souboj o první místo v tabulce domácí určitě nepodcenili. Do zápasu vstoupili aktivně, soupeře zatlačili na jeho polovinu a ve čtvrté minutě se dostali při vyloučení šumperského Vojáčka do prvních šancí. Ke střele od modré se dostali oba Šustrové a po přihrávce Zemana se do dobré pozice dostal i Polcar. Jeho střela však mířila mimo. V polovině šesté minuty byl vyloučen A.Šustr, ale domácí své oslabení odehráli s přehledem, naopak sami mohli jít do vedení, ale Kuřítko po nahrávce Polcara trefil pouze tyč. Hosté poprvé zahrozili v osmé minutě, když mimo jihlavskou branku stříleli Vojáček a Orsava. V jedenácté minutě byl vyloučen hostující Orsava a domácí byli blízko ke vstřelení vedoucí branky. Do zakončení se dostal Zeman, od modré těsně mimo pálil Musil a Kuřítko místo přihrávky na zcela volného Matějku volil střelu – také bez gólového efektu. Další přesilovku domácích při vyloučení Slováka ukončilo vyloučení A. Šustra za držení a minutu se hrálo na obou stranách ve čtyřech. Největší šanci hostů pak neproměnil po svém návratu z trestné lavice Slovák, který se dostal do brejku, ale Navrátil v brance domácích jeho nájezd s pomocí levé tyče ustál bez pohromy. Poslední šanci domácích v první třetině pak deset vteřin před jejím koncem spálil v další přesilovce domácích,při sporném vyloučení šumperského Škody za zdržování, střelou nad Kuřítko. První část tak skončila bez branek.

Druhá část utkání začala vyloučením domácího Melicha, ale hráči Šumperka domácí branku takřka neohrozili. A jak třetina začala tak i pokračovala - trestná lavice téměř nevychladla, jedenáct vyloučených během dvaceti minut spádu utkání příliš neprospělo. Pro domácí bylo podstatné, že dvě z přesilových her dokázali brankově zúročit. Skóre zápasu otevřel ve 25. minutě před brankovištěm důrazný Dvořák po nahození A. Šustra a domácí vedli 1:0. Na 2:0 pak v e hře 5x3 zvyšoval po přihrávkách A.Šustra a Polcara téměř do prázdné branky hostí ve 34. minutě Kuřítko Do konce druhé třetiny pak už zaujala jen tvrdá střela od modré jihlavského J. Šustra se kterou si však hostující brankář poradil a zbytečné vyloučení domácího Kuřítka, který tak domácím sebral možnost další přesilovky 5x3.

Poslední třetina začala dalším vyloučením domácího Kuřítka, ale domácí pozornou hrou Šumperku mnoho nepovolili. V osmé minutě závěrečné části se do šance tlačil jihlavský Matějka, ale skóre na 3:0 upravil až Pěška o minutu později. Zdálo se být hotovo. Nebylo. Běžela 50. minuta a hosté po pohledné spolupráci Stejskala s Orsavou snížili na 3:1. V 53. minutě pak měli i hosté možnost hrát skoro minutu přesilovku 5x3 při vyloučení domácích Pometla a Kuřítka, místo ohrožení domácí branky však museli faulem hasit únik domácího Polcara. Snížení na 3:2 se tak hráči Šumperku dočkali až při dalším vyloučení domácího Pometla v 58. minutě, když opět skóroval Orsava po přihrávce Skoumala. Na výsledku 3:2 se už do konce nic nezměnilo ani při krátké power play hostů a domácí dorostenci se tímto vítězstvím dostali na první místo v tabulce.