7:1
(4:0, 1:0, 2:1)

Dorost doma vítězně

21.01.2007 / Jiří Man

Vstup do druhé části soutěže se jihlavským dorostencům povedl. V nedělním utkání neponechali nic náhodě a Kometu deklasovali po zodpovědném výkonu 7:1. O osudu utkání rozhodla první část, po které domácí vedli již 4:0, když třikrát využili početní výhodu. Jedním z přesilovkových střelců Dukly byl i obránce David Musil, který vsítil druhou branku utkání. V dalším průběhu už domácí bezpečně kontrolovali jeho vývoj a dovedli ho k zaslouženému vítězství.
21.01.2007 10:30, 1. liga dorostu skupiny C - 27. kolo

HC Dukla Jihlava

Navrátil - Kvasnička, Šustr A., Musil, Rosendorf, Kolda, Šustr J. - Malec, Pometlo, Vysloužil - Polcar, Zeman, Kuřítko - Dvořák, Pěška, Střecha, Brabec
7

Kometa Úvoz

Klimeš - Čermák, Vlček, Fanta, Souček, Ježko, Bašnar, Králík, Gregorovič, Blaha, Staněk J., Novotný, Hnilička, Pištáček, Vychodil, Staněk M.
1
Branky a nahrávky: 4. Kuřítko (Musil), 14. Musil (Polcar, Kuřítko), 16. Šustr J. (Dvořák, Střecha), 18. Zeman (Kuřítko), 23. Kuřítko (Zeman), 53. Pěška (Brabec), 54. Vysloužil (Malec, Šustr A.) - 50. Fanta (Králík). Rozhodčí: Pokorný - Bohatý, Jeletz. Vyloučení: 4:5. Využití: 3:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 68. Střely na branku: 43:19. Průběh utkání: 5:0, 5:1, 7:1.

Průběh utkání

Po pátečním vítězství Šumperku měli domácí jediný cíl. Vyhrát a udržet pouze jednobodovou ztrátu na vedoucí celek soutěže.

Utkání začalo z obou stran hodně opatrně. Jeho vývoj změnilo vyloučení brněnského Gregoreviče v polovině třetí minuty. Domácí se zformovali v útočném pásmu a po necelé minutě početní výhody se dostali do vedení 1:0, když po Musilově nahození skóroval Kuřítko. Hosté se k první nebezpečné střele dostali o něco později. Ježko se dostal do dobré pozice mezi kruhy, ale jeho střelu Navrátil kryl. Poté dostali hosté při vyloučení domácího A. Šustra možnost přesilovky, nepředvedli však vůbec nic. Od poloviny první třetiny jakoby domácí zapli vyšší rychlost. Do střeleckých pozic se postupně dostali Kuřítko, Vysloužil, Pometlo, Polcar. Skóre se však změnilo až při další přesilovce ve 14. minutě. Puk dostal na modrou Musil, na brankovišti zaměstnal obranu hostů Rosendorf a Musilovo nahození skončilo až v síti - 2:0. Neuběhly ani další dvě minuty a v dobré šanci se ocitl domácí Dvořák. S jeho šancí si ještě hosté poradili, ale k dorážce se dostal J. Šustr a vymetl nekompromisně levý horní roh branky hostů - 3:0. Na 4:0 se měnilo skóre v době kdy hosté hráli opět ve čtyřech. Kuřítko předložil mezi kruhy Zemanovi, který bez přípravy poslal puk tam kam chtěl - do brány Komety. Poslední brankovou šanci první třetiny měli hosté, ale Navrátilovi v domácí brance hodně pomohla horní tyč jeho branky.

Do druhé části již nenastoupil lehce nachlazen a na páteční Šumperk se šetřící domácí Pometlo. Na 5:0 pro Duklu zvyšoval Kuřítko ve 23. minutě utkání, když dorazil u tyče nepovedenou střelu Zemana. A pak už se toho na ledě moc nedělo. Domácí hráli co potřebovali a hosté byli hodně neškodní. Vyjímkou byly dvě střely Vysloužila v závěru druhé části, skóre se však neměnilo.

Třetí část začali domácí dvouminutovým oslabením, když na trestné lavici seděl Kuřítko. Ani tato početní výhoda hostům radost nepřinesla. Tu jim přinesla až branka ve 50. minutě, když dvě minuty nuceně odpočíval domácí Zeman. K puku se na modré dostal brněnský Fanta a tvrdou střelou prostřelil vše - 5:1. O konečném výsledku utkání se pak rozhodlo v rozmezí 15. vteřin na konci 53. a začátku 54. minuty. Nejprve se před brankovištěm Brna dobře orientoval Pěška - 6:1, a po chvilce se do úniku po pravém křídle dostal Vysloužil, který se dobře natlačil před bránu hostů a uzavřel střelecký účet dnešního zápasu - 7:1. Pět minut před koncem utkání měli ještě domácí krátkou přesilovku 5 na 3. A. Šustr dvakrát dobře nabídl zakončení Polcarovi, který však dnes neměl střelecký den a se skórem utkání již nic neudělal.

Ohlasy trenérů

Trenér František Zeman (DUKLA): "Utkání rozhodla první třetina a naše využité přesilovky. V dalším průběhu už byla Kometa hodně odevzdaná. Je to první krok v cestě za naším cílem".