2:10
(1:5, 0:4, 1:1)

Vsetín rozhodl velmi brzy

18.01.2008 / Jakub Mezlík

Jihlavští junioři jsou na dně. Naprosto jasnou zprávu o tom podalo páteční utkání na domácím ledě. Hosté ze Vsetína vedli po dvanácti minutách již 4:0, a Dukle nepomohlo ani střídání brankáře Navrátila. Vsetínští i nadále diktovali tempo hry a Jihlava nakonec prohrála vysoko 2:10. Branky domácích vstřelili Jakub Komůrka a Jiří Man. Zápas obohatily kuriózní momenty jako pozdní příchod hlavního rozhodčího či hra Dukly bez brankáře za stavu 1:6.
18.01.2008 17:00, Extraliga juniorů - 37. kolo

HC Dukla Jihlava

Navrátil (12. Tábor) - Pekárek, Chaloupka, Posmyk, Cirhan, Hájek, Vacek - Kuřítko, Komůrka, Šaršok - Man, Pometlo, Dzurik - Brabec, Novák, Kotlík
2

VHK ROBE Vsetín

Musil - Holomek, Haschka, Kapr, Kocur, Štindl, Lukeš, Fabián - Varga, Podešva, Plachtovič - Kadlčík, Švaňhal, Rachůnek - Sýs, Ševčík, Červenka - Surovčík
10
Branky a nahrávky: 15. Komůrka (Kuřítko), 54. Man (Pometlo, Dzurik) - 4. Kocur (Rachůnek, Kadlčík), 8. Holomek (Plachtovič, Varga), 9. Sýs (Červenka, Štindl), 12. Ševčík (Lukeš, Štindl), 20. Haschka (Varga, Holomek), 30. Plachtovič (Podešva, Haschka), 31. Štindl (Ševčík), 33. Surovčík (Lukeš), 39. Rachůnek (Kapr), 47. Haschka (Varga). Rozhodčí: Vampola - Hejduk, Jonáš. Vyloučení: 11:9, navíc Chaloupka, Tábor (oba JIH) 10 min. OT - Kadlčík (VSE) 10 min. OT. Využití: 0:5. V oslabení: 0:0. Diváci: 120. Střely na branku: 21:52. Průběh utkání: 0:4, 1:4, 1:10, 2:10.

Průběh utkání

Kuriózní situace předcházela pátečnímu duelu mezi jihlavskými juniory a stejně starými mladíky ze Vsetína. Hlavní rozhodčí Vampola se zdržel, a utkání tak začalo bez něj, a to ještě s desetiminutovým zpožděním. Hosté, s černými páskami na dresech jako památka na zesnulého kouče Tabaru, neponechali nic náhodě a proti poslednímu celku extraligy v první třetině řádili. Už ve 4. minutě úspěšně potrestal hned po pěti sekundách vyloučení Posmyka střelou od modré Michal Kocur.

O dvě minuty později se o vzruch postaral hlavní arbitr, který naskočil na led, a od té doby diktoval tempo hry. Zatímco jeho kolegové potrestali během necelých sedmi minut jednoho hokejistu, ve zbylém průběhu první třetiny hlavní sudí vylučoval hned osmkrát. Během toho dokázali v pohodě hrající Valaši přidat další čtyři branky, přesně se trefili Ondřej Holomek, Marek Sýs, Robin Ševčík a Libor Haschka. Jednou skórovali i domácí hokejisté, v 15. minutě se prosadil po individuální akci Jakub Komůrka.

Ani druhá část nepřinesla změnu tempa, Vsetínští i nadále přehrávali Jihlavu rozdílem třídy, ne-li dvou. I když na první gól se v prostřední dvacetiminutovce čekalo téměř deset minut. Pak se ale postupně trefili Jiří Plachtovič, Petr Štindl, Jakub Surovčík a Tomáš Rachůnek. Kuriózním momentem byla Štindlova branka. Vsetínský bek měl při jejím dosažení jednoduchou úlohu, trefil se do prázdné branky.

Gólman Tábor se totiž po obdrženém desetiminutovém trestu odebral na střídačku, a dle pravidel se tak nesměl ihned vrátit. A vzhledem k tomu, že náhradní brankář Navrátil byl v tu chvíli v kabině, musel v jihlavské kleci zaskočit obránce Posmyk. Neuspěl. „Bohužel jsme tady jak nazdárci. Náš druhý gólman zůstal v kabině, aby mu nebyla zima, a než přišel, museli jsme to vyřešit jiným způsobem. Bohužel se opět projevila inteligence některých hráčů, kteří po vyhraném buly nevyhodili puk do hlediště, aby gólman mohl jít zpátky, a chtěli radši hrát, mysleli si, že dají gól," nevybíravě kritizoval po zápase své svěřence trenér Svoboda.

Poslední třetina se dohrávala už spíše z povinnosti. Vsetínští přidali ve 47. minutě desátou branku, když se z blízka perfektně prosadil Libor Haschka. Za dalších sedm minut se dočkala po delší době úspěchu i Jihlava, bekhendovou přihrávku Pometla usměrnil za záda Musila Jiří Man. Do konce zápasu již žádná branka nepadla, a tak se z vysokého vítězství a zisku tří bodů raduje Vsetín, Dukla již podruhé v řadě inkasovala deset branek.

Ohlasy trenérů

Luboš Jenáček (Vsetín): „Ze začátku měla i Jihlava pohyb a nějaké šance, ale nám se povedlo dát rychlé branky. Bylo to dobře, protože například Zlín tady prohrál údajně se stejným mančaftem. Je vidět, že překvapení se dějí, a to my jsme nemohli dopustit. My jsme chtěli vyhrát, odvézt si tři body a nezranit se, protože Jihlava hrála tvrdě a dohrávala souboje. Podařilo se, jsme spokojeni. Byli jsme dnes hokejovější, kromě bojovnosti a nasazení se snažíme kluky učit spíše technický hokej, aby si dokázali při plném bruslení dát puk do jízdy, dokázali kombinovat. V tom jsme byli určitě lepší, Jihlava se do nějaké kombinační akce v podstatě nedostala."

Petr Svoboda (Jihlava): „Bylo to z naší strany něco strašného. Bohužel kluci si nedají říct, nechtějí nás poslouchat, nechtějí to pochopit. A o tom to je. Myslím si, že už rezignovali. Je to určitě v jejich přístupu, ale je to začarovaný kruh, mlátím jim to do hlavy od té doby, co jsem přišel. Pokud oni neodvedou stoprocentní práci na tréninku, v zápase to nebude jiné. A už to začíná rozcvičkou a je to pořád dokola."