8:2
(3:1, 4:0, 1:1)

Mladší dorostenci deklasovali Brod

24.09.2009 / Jakub Mezlík

Mladší dorostenci Dukly pokračují ve skvělých výkonech. Ani ve čtvrtém letošním zápase nepoznali hořkost porážky, naopak doma vysokým rozdílem přejeli v derby Havlíčkův Brod. Hosté se sice dostali v úvodu do vedení, pak ale po většinu zápasu dominovali jihlavští mladíci a nakonec zvítězili 8:2. Dvakrát se trefil Tomáš Střecha, po jedné brance přidali Hynek Tobola, Jakub Pavlas, Marek Lupač, Petr Vondráček, Simon Beran a Ondřej Kovářů. „Vysoké vítězství proti Brodu vždycky potěší,“ usmíval se po zápase trenér Jungwirth.
24.09.2009 16:00, Extraliga mladšího dorostu - 4. kolo

HC Dukla Jihlava

Šlapáček - Vítek, Tobola, Pavlas, Kyncl, Čermák, Uhlíř, Ščerban, Kohout, Březka - Norek, Vondráček, Renza, Lupač, Střecha, Štěrba, Mandát, Trávník, Beran, Kovářů
8

HC Rebel Havlíčkův Brod

Burger (29. Krásný) - Novotný, Žuček, Dvořák, Meloun, Szathmary, Vala - Vosyka, Beránek, Dundáček, Ludvík, Chlubna, Vlček, Brebera, Mašek, Zohorna, Hlídek, Kuchta, Turek, Němec
2
Branky a nahrávky: 8. Tobola, 14. Pavlas (Střecha), 19. Lupač (Střecha, Vítek), 29. Vondráček (Trávník), 29. Střecha (Kovářů, Ščerban), 38. Beran (Norek), 40. Střecha (Tobola), 52. Kovářů (Kyncl) - 6. Chlubna, 41. Ludvík (Hlídek). Vyloučení: 15:7. Využití: 0:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 50. Střely na branku: 37:23. Průběh utkání: 0:1, 7:1, 7:2, 8:2.

Průběh utkání

Domácí dorostenci nastoupili do zápasu trochu nekoncentrovaně, čehož Rebelové využili v 6. minutě k vstřelení úvodní branky. Za Šlapáčka dostal puk Tomáš Chlubna. „Začátek byl z naší strany trochu ospalý,“ přiznal jihlavský trenér Jiří Jungwirth. „Kluci jsou takhle ve čtvrtek po škole trošku roztěkaní a chvíli trvá, než se do toho dostanou.“

V momentě, kdy se povedlo vyrovnat Hynku Tobolovi, se však hokejisté Dukly uklidnili a začali ovládat led. Do konce úvodní dvacetiminutovky se trefili ještě Jakub Pavlas a Marek Lupač a začalo se rodit vysoké jihlavské vítězství.

Prostřední část nezastihla hosty v optimální pohodě, borci ve žlutočervených dresech si s Rebely dělali téměř co chtěli. „Druhá třetina byla z naší strany nejlepší, bylo tam pár pěkných akcí, byli jsme výrazně lepší než soupeř,“ pochvaloval si Jungwirth. Do havlíčkobrodské sítě přesně mířil dvakrát Tomáš Střecha, po jedné brance přidali Petr Vondráček a Simon Beran.

„Do třetí třetiny jsme trochu proházeli sestavu, a naše hra už byla trochu rozháraná. Byl v tom velký chaos,“ popsal závěr zápasu jihlavský trenér. Rozhodčí musel rozdat několik trestů, navíc ani jeden tým nezvládal střídání. Během zápasu se hned šestkrát vylučovalo za příliš mnoho hráčů na ledě. V poslední části se oba týmy trefily jednou, nejprve korigoval brodský Tomáš Ludvík, na konečných 8:2 pak upravil Ondřej Kovářů.

Jihlava ani na čtvrtý pokus neprohrála a v tabulce Střed zatím drží vedoucí pozici. „Naše starost je teď kluky kočírovat. Zdravé sebevědomí je dobré, ale nesmíme nic podcenit. Myslím si, že soutěž je vyrovnaná, můžem vyhrát i prohrát téměř s každým,“ zakončil hodnocení Jungwirth.