0:5
(0:1, 0:2, 0:2)

Mladší dorost poprvé nezískal ani bod

04.10.2009 / Jakub Mezlík

Mladší dorostenci Dukly odešli letos poprvé z ledu bez bodu. Na Horáckém zimním stadionu nestačili svěřenci trenéra Jiřího Jungwirtha v neděli dopoledne na Hradec Králové a podlehli svému soupeři 0:5. „Hradec byl jasně lepší v pohybu, přebrusloval nás a byl u všeho dřív,“ našel příčinu porážky kouč.
04.10.2009 10:00, Extraliga mladšího dorostu - 6. kolo

HC Dukla Jihlava

Krejčík - Vítek, Tobola, Kyncl, Uhlíř, Kohout, Březka, Pavlas - Norek, Vondráček, Lupač, Střecha, Štěrba, Mandát, Beran, Kovářů
0

Hradec Králové

Hermann - Žák, Matějček, Souček, Suk, Žoch, Konečný - Jebavý, Pekárek, Kastner, Nedvídek, Dostálek, Bartoň, Půlpán, Procházka, Klemenc
5
Branky a nahrávky: 7. Dostálek, 25. Bartoň (Nedvídek), 29. Procházka (Kastner), 42. Bartoň (Půlpán), 60. Dostálek (Pekárek, Konečný). Rozhodčí: Doležálek - Novák, Rampír. Vyloučení: 7:4. Využití: 0:3. V oslabení: 0:0. Diváci: 40. Střely na branku: 25:43. Průběh utkání: 0:5.

Průběh utkání

Jako by brzký začátek zápasu vyhovoval spíše hradeckým dorostencům, domácí hráči byli totiž hodně ospalí a Hradec byl už od začátku nebezpečnějším týmem. V 7. minutě poslal hosty do vedení po pěkné sólové akci Vlastimil Dostálek, o dvě minuty později měl na hokejce zvýšení Nedvídek, ale trefil pouze tyč.

Dukla měla příležitosti na srovnání ve druhé polovině první části, avšak její šance gólem neskončily. Mandátova střela sice propadla Hermannovi mezi betony, ale puk se jen povaloval v brankovišti, až jej hosté odpálili. Střecha poté v sólovém úniku poslal kotouč do tyče.

Také ve druhé třetině skórovali pouze Východočeši. Ve 25. minutě si Nedvídek před jihlavskou brankou chytře počkal na najíždějícího Martina Bartoně, naservíroval mu puk a hradecký kapitán jej pohodlně uklidil do odkryté branky. O čtyři minuty později zvýšil náskok Východočechů Michal Procházka, který napálil odražený kotouč nekompromisně do sítě.

Hradec nedovolil Jihlavě ve třetí dvacetiminutovce zdramatizovat zápas, už po minutě a osmi vteřinách totiž přidal čtvrtý gól hostů Martin Bartoň, který si povyjel zpoza branky a z úhlu překonal Krejčíka. Frustrovaní domácí už pak jen zbytečně faulovali a jejich soupeř toho v závěru využil ke vstřelení páté branky. V přesilovce pět na tři dostal puk do odkryté branky Vlastimil Dostálek.

Ohlasy trenérů

Petr Luštinec (Hradec Králové): „Měli jsme za sebou tři zápasy, protože dva jsme měli odložené, a už jsme potřebovali někde naplno bodovat. Kluky jsme na to připravili, vyměnili jsme gólmany, a povedlo se to. Hermann zachytal velmi slušně, Duklu jsme téměř celý zápas k ničemu nepustili. Hráli jsme agresivně, celoplošně jsme soupeře napadali, a to slavilo úspěch, Jihlava s tím měla problémy.“

Jiří Jungwirth (Jihlava): „Soupeř byl jasně lepší v pohybu, přebrusloval nás a byl u všeho dřív, naši hráči pak neměli na nic čas a prostor a nebyli schopní hrát pod tím tlakem. Hradec hrál takový typický hokej pro tuto kategorii, hodně pohybu, žádné velké akce, žádné kombinace, ale vždy měl dva volné hráče a to rozhodlo. Bylo to zasloužené vítězství, i když to nemuselo být o pět gólů, protože jsme také nějaké gólovky měli. Byli jsme po pěti kolech první v tabulce, takže klukům to možná trochu stouplo do hlavy, už trénink nebyl tento týden optimální.“