3:4p
(0:2, 2:1, 1:0 - 0:1)

Mladší dorost stáhl tříbrankovou ztrátu, v prodloužení ale padl

11.10.2009 / Jakub Mezlík

Mladší dorostenci jihlavské Dukly opět ukázali, že se nevzdávají ani za nepříznivého stavu, a i když v půlce zápasu prohrávali s Českými Budějovicemi 0:3, povedlo se jim srovnat a vynutit si prodloužení. V něm ovšem domácí mladíci inkasovali a prohráli 3:4. Dvě branky Jihlavy vstřelil Ondřej Kovářů, další přidal Tomáš Střecha. U všem asistoval Jan Mandát.
11.10.2009 13:00, Extraliga mladšího dorostu - 8. kolo

HC Dukla Jihlava

Krejčík - Pavlas, Ščerban, Tobola, Uhlíř, Vítek, Březka - Vondráček, Lupač, Střecha - Čermák, Mandát, Kovářů - Kyncl, Štěrba, Trávník
3

Banes Motor České Budějovice

Gába - Škopek, Susko, Ťoupal, Kutiš, Pařízek - Flegl, Krcho, Bílek - Rob, Ruda, Švec - Dlugoš, Prokeš, Salák
4
Branky a nahrávky: 33. Kovářů (Mandát), 38. Střecha (Mandát), 52. Kovářů (Mandát) - 6. Bílek (Krcho), 17. Krcho (Bílek, Susko), 33. Flegl (Krcho), 61. Salák (Ruda, Susko). Rozhodčí: Kukeně - Veverka, Lamberský. Vyloučení: 10:8. Využití: 1:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 85. Střely na branku: 27:50. Průběh utkání: 0:3, 3:3, 3:4.

Průběh utkání

Zatímco domácí v první polovině zápasu nedokázali proměnit ani jednu ze svých šancí, náskok českobudějovických mladíků postupně narůstal. V první třetině se prosadili David Bílek a Josef Krcho, na začátku 33. minuty zvyšoval Martin Flegl už na 3:0 pro hosty.

Ještě v téže minutě se však povedlo snížit Ondřeji Kovářů a od té doby přepnuli jihlavští dorostenci na vyšší rychlostní stupeň a zahájili útok na body. Do druhé přestávky přidal druhý gól Dukly po pěkné přesilovkové kombinaci Tomáš Střecha a v závěrečné dvacetiminutovce srovnal ukázkovým blafákem do bekhendu Ondřej Kovářů.

Obrat však domácí dorostenci už nedokonali, v prodloužení rozhodl o výhře Českých Budějovic Jan Salák, který se z pravého kruhu přesně trefil nad ležícího Krejčíka. V bojovném zápase tak Jihlava brala za prohru 3:4 po prodloužení jeden bod, hosté si odvezli dva.

Ohlasy trenérů

Radek Ťoupal (HC Mountfield): „Myslím si, že jsme sledovali velice kvalitní utkání týmů, které jsou v tabulce úplně nahoře. Domácí hráli velmi dobře do těla, pomohl jim šťastný gól na 1:3, po němž se zvedli a podařilo se jim vyrovnat. Přeci jen jsou to ještě děti a je těžké je ukočírovat, aby se drželi zpátky a bránili, snaží se přidat další gól. Ale nakonec si myslím, že ten výsledek odpovídá, byli jsme o kousek lepší."

Jiří Jungwirth (Jihlava): „Na začátku byl soupeř lepší, pak se to postupně vyrovnalo a začali jsme víc bruslit. Kluci zaslouží pochvalu za bojovnost, když dokázali vyrovnat z 0:3 na 3:3. Naší nejhorší činností v tomto zápase byla obranná fáze, dělali jsme v našem pásmu velké chyby. Po tom vyrovnání jsme mohli dokonce i rozhodnout na 4:3, nakonec ten gól, který jsme dostali v prodloužení, byla naše chyba po buly. Ale nebylo to špatné utkání, myslím, že i vyrovnané."