1:3
(1:2, 0:0, 0:1)

05.09.2009 / Jakub Mezlík

05.09.2009 12:00, Extraliga staršího dorostu - 2. kolo

HC Dukla Jihlava

Rittich - Brtychta, Zadražil, Martínek, Musil, Hlaveš, Šťastný, Čurilla, Tobola, Plch - Ludvík, Matějka, Štěpán, Prokš, Pěška, Kasalý, Brabec, Zídek, Kret, Mikeš, Přidal.
1

HC Rebel Havlíčkův Brod

Dolejš - Kulhánek, Pavlíček, Bancíř, Ambrož, Plutnar, Pecen, Richter, Kříž - Novák E., Szilva, Honza, Havel, Zdražil, Žemlička, Račanský, Kubát, Ondráček, Doležal, Kozlík, Novák M.
3
Branky a nahrávky: 18. Matějka (Šťastný) - 1. Žemlička (Ondráček), 20. Szilva, 58. Ondráček. Rozhodčí: Blecha - Guth, Rittich. Vyloučení: 6:6. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 250. Střely na branku: 27:23. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:3.

Průběh utkání

Rebelové ohraničili první dvacetiminutovku svými góly. Hned po dvaačtyřiceti sekundách poslal hosty do vedení střelou z mezikruží Lukáš Žemlička, a i když se jihlavským dorostencům povedlo v 18. minutě odpovědět díky Filipu Matějkovi, poslední slovo v úvodní části měli opět havlíčkobrodští mladíci. Dvacet dva sekund před sirénou potrestal chybu domácí obrany Vladimír Szilva. „Chtěli jsme hrát aktivní hokej hned od začátku a myslím si, že v první třetině se nám podařilo domácí přebruslit,“ pochvaloval si kouč Rebelů Tomáš Mariška.

Po přestávce ubyly chyby, ale také branky. Druhá třetina nabídla z obou stran velice bojovný hokej, jihlavský brankář Rittich ani jeho protivník Dolejš, který měl podstatně více práce, však za svá záda nepustili ani jeden kotouč. „Postupně jsme získávali více ze hry, ale Dolejš chytal výborně, nemohli jsme ho překonat,“ litoval Sláma.

Skóre se tak opět měnilo až ve třetí části. V době, kdy Dukla tlačila, skórovali hosté. Filip Ondráček využil nepřehledné situace a překonal střelou po ledě Ritticha. Tentýž hráč poté ještě neproměnil samostatný nájezd, nic to ale nezměnilo na vítězství hostů 3:1.

„Myslím si, že mužstva byla vyrovnaná, ale rozhodla kvalita gólmanů,“ soudil po zápase Mariška. Domácí kouč souhlasil. „Rittich v tomhle zápase trochu spadl z hrušky dolů. Je to o jeho povaze, musí ke každému zápasu přistupovat pokorně a zodpovědně. Když se člověk uspokojí, tak je to špatné, a to se potvrdilo hned při prvním gólu,“ nepochválil jihlavského brankáře Sláma.