2:5
(0:3, 1:2, 1:0)

28.09.2009 / Petr Košatka

28.09.2009, Extraliga staršího dorostu - 7. kolo

IHC Králové Písek

Kafka T. (29. Doubek) - Bernad, Andrlík, Pícha, Souček, Kafka J., Hrubý - Paukner, Korous, Pich, Radosta, Šoltés, Šavrda, Hanus, Volf, Homola, Homolka
2

HC Dukla Jihlava

Rittich - Zadražil, Martínek, Musil, Hlaveš, Kříž, Šťastný, Čurilla, Tobola - Brychta, Ludvík, Matějka, Kasalý, Štěpán, Prokš, Pěška, Střecha, Zídek, Kret, Mikeš, Přidal
5
Branky a nahrávky: 33. Volf, 41. Radosta (Andrlík) - 6. Pěška (Hlaveš), 15. Štěpán (Kasalý), 19. Mikeš (Kret), 27. Přidal (TS), 29. Pěška (Štěpán, Kasalý). Vyloučení: 6:4, navíc Šotléz, Andrlík, Hrubý (všichni PIS) 5 + do konce utkání - Prokš, Přidal (oba JIH) 5 + do konce utkání. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 75. Střely na branku: 16:53. Průběh utkání: 0:5, 2:5.

Průběh utkání

Rychlá akce domácích přinutila hosty už po patnácti vteřinách vyhodit puk na zakázané uvolnění. Přesto to byli právě hosté, kteří si vytvořili první vážnější šanci. Píseckou obranou se proháčkoval Zídek a Kafka taktak vyrazil puk od branky. Na začátku šesté minuty se skóre utkání poprvé měnilo – Pěška pokořil domácího gólmana ranou z bezprostřední blízkosti a využil tak Hlavešovy příhry. Osmá minuta utkání přinesla první vyloučení zápasu a k menšímu trestu za podražení usedl Tobola. Úvodní přesilovka píseckého týmu ale nebyla pro Mazancův tým příliš povedená a Jihočeši se do vážnějšího ohrožení jihlavské branky nedostali.

Až po návratu pátého hráče Dukly málem Ritticha nenápadnou akcí překvapil Homola, který ranou od mantinelu mířil těsně vedle. Následující vteřiny přinesly přesilovku Jihlavy a Dukla byla hned z první početní výhody úspěšná. Z dorážky dostal puk do branky Písku Štěpán a tým z Vysočiny vedl o dva góly. V další minutě mohl opět pohnout s výsledkem Brychta, který se z průniku dostal do slibně vypadající šance, proti němu byl ale Kafka úspěšný. Nakonec ale hosté v první části přece jenom ještě udeřili – Mikeš si sjel od modré čáry na kruh a tvrdou ranou prostřelil vše, co mu stálo v cestě.

Hosté byli aktivnějším celkem také od začátku prostřední části a svými dravými průniky domácí obranou si vynutili hned dvě přesilovky v řadě. První Písečtí ještě ubránili, během té druhé ale bylo proti domácím nařízeno trestné střílení, které povedeným blafákem přetavil ve čtvrtou branku hostů Přidal. Náskok Jihlavy se navíc navyšoval i nadále. V čase 28:06 lehkou střelou překonal Kafku podruhé Pěška a pátý gól hostujícího celku byl na světě. Obrovskou šanci Dukly měl na hokejce také Zídek, který se objevil naprosto sám před brankou Písku, puk ale v konečné fázi promáchnul.

Krátce po polovině utkání Písečtí opět pykali menším trestem, když Souček poslal puk mimo mantinely a pro zdržování hry byl poslán ke dvěma minutám. Písek oslabení ustál, ba co víc. Při návratu pátého hráče na led Jihočeši vstřelil svou úvodní branku, když využil odraženého puku Volf a dopravil puk do jihlavské branky. Krátce po vstřeleném gólu o sobě mohli Písečtí dát vědět podruhé, Korousova individuální akce však brankou neskončila. Ani další změny na výsledku už druhá část utkání nepřinesla a po dvou třetinách tak o lichotivé čtyři branky vedla Jihlava.

Do závěrečné třetiny vstupoval Písek s téměř dvojminutovou početní výhodou hned dvou hráčů a toho svěřenci Mazance a Hejla dokázali využít. Andrlíkova střela se odrazila od zadního mantinelu přímo na hůl Radosty, který zakončením bez přípravy nedal Rittichovi šanci. Dalšímu průběhu utkání chybělo větší nasazení obou týmů a tempo hry výrazně opadlo. Přibývalo osobních soubojů a vše vyústilo v hromadnou bitku, která se na ledě odehrála po závěrečné siréně. Nic už se však nezměnilo na tom, že Jihlava vyhrála na píseckém ledě 5:2.