4:1
(0:0, 2:1, 2:0)

25.09.2009 / Michal Miškovský

25.09.2009, Extraliga staršího dorostu - 8. kolo

BK Mladá Boleslav

Sejpal – Korim, Anděl, Chalupa, Mozík, Příhoda, Vrba, Holada, Budín – Koudela, Hrouda, Škop – Hyka, Frolík, Babický – Bičiště, Lhoták, Jankovský – Vlček, Brandejský, Ficek
4

HC Dukla Jihlava

Rittich – Zadražil, Martínek, Musil, Hlaveš, Kříž, Šťastný Ja., Čurilla, Tobola, Plch – Brychta, Ludvík, Matějka, Štěpán, Prokš, Peška, Střecha, Zídek, Kret, Mikeš, Přidal
1
Branky a nahrávky: 39. Frolík (Škop, Koudela), 39. Hyka (Babický), 52. Korim (Koudela), 57. Babický (Příhoda) - 25. Přidal (Ludvík). Rozhodčí: Smitka - Hejl, Podrazil. Vyloučení: 7:4. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 69. Střely na branku: 27:36 Průběh utkání: 0:1, 4:1.

Průběh utkání

V první třetině měli domácí o něco více ze hry a do vedení mohli jít ve 14. minutě po akci 2 na 1, ale trefu Frolíka hlavní rozhodčí po konzultaci s brankovým sudím neuznal, a tak se šlo do kabin po úvodních dvaceti minutách za nerozhodného stavu.

Jako první se tedy ujali vedení hosté, když po závaru před brankou Sejpala doklepl puk do sítě Přidal. Boleslavští se poté dlouho nemohli prosadit, ale když už ve 39. minutě našli recept na jihlavskou obranu, nakonec jim stačilo k obratu skóre pouhých 23 vteřin. Nejprve Frolík poslal odražený kotouč za záda Ritticha a za moment musel jihlavský brankář lovit puk ze své branky podruhé. To když se dostal do sóla Hyka, jenž i přesně zakončil.

Hned v úvodu třetí třetiny se svěřencům Jana Vidnera naskytla příležitost hrát minutu a 37 vteřin dlouhou početní výhodu 5 na 3, ale přesilovkový tlak k ničemu nevedl. Hosté si vytvořili šanci k vyrovnání ve 49. minutě, jenže Střecha nedokázal dorazil kotouč do poloprázdné branky a o tři minuty později domácí odskočili do dvoubrankového vedení. Na modré dostal hodně času a prostoru Korim a jeho tvrdou ránu zastavila až síťka v jihlavské brance. Na konečných 4:1 pak upravil ve 57. minutě Babický, jenž střelou zblízka využil přesilovku svého týmu.