1:2
(0:0, 1:2, 0:0)

26.09.2009 / Jakub Mezlík

26.09.2009, Extraliga staršího dorostu - 9. kolo

HC Rebel Havlíčkův Brod

Dolejš - Kulhánek, Bancíř, Ambrož, Plutnar, Pecen, Richter - Novák E., Szilva, Honza, Havel, Zdražil, Žemlička, Račanský, Kubát, Ondráček, J. Doležal, Kozlík. Novák M.
1

HC Dukla Jihlava

Šťastný Ji. - Brychta, Zadražil, Martínek, Musil, Hlaveš, Kříž, Šťastný Ja., Čurilla, Tobola - Ludvík, Matějka, Štěpán, Prokš, Pěška, Střecha, Zídek, Kret, Kasalý, Mikeš, Přidal
2
Branky a nahrávky: 33. Honza (Kubát) - 22. Martínek, 27. Kasalý (Střecha). Rozhodčí: Chlaň - Plch, Potůček. Vyloučení: 2:6. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 60. Střely na branku: 33:34. Průběh utkání: 0:2, 1:2.

Průběh utkání

Utkání začalo svižně a hned v úvodních minutách mohly skórovat oba týmy. Nejprve Honza z mezikruží trefil pouze dobře postaveného jihlavského brankáře Šťastného, krátce na to neuspěl z brejku Štěpán. Jeho pokus zastavila tyč havlíčkobrodské branky. A když nevyužil v závěru první části velkou šanci na skórování ani Kasalý, odcházelo se do kabin za nerozhodného stavu.

Góly začaly padat až po přestávce. Ve 22. minutě se z kruhů prosadil Lukáš Martínek a poslal Duklu do vedení. Další jihlavská trefa přišla o pět minut později, Střechovu střelu dorazil za Dolejšova záda Filip Kasalý.

Skvěle chytající Šťastný pustil za svá záda pouze jediný puk, ve 33. minutě jej překonal Marek Honza. Od té doby nenašli Rebelové na jihlavského gólmana recept. Šťastný odolal i závěrečnému tlaku a výraznou měrou přispěl k zisku tří bodů.