1:2sn
(0:1, 1:0, 0:0 - 0:0 - 0:1)

02.10.2009 / Jakub Mezlík

02.10.2009 17:45, Extraliga staršího dorostu - 10. kolo

HC Dukla Jihlava

Šťastný Ji. - Zadražil, Tobola, Musil, Pavlas, Šťastný Ja., Kříž, Hlaveš, Čurilla - Přidal, Zídek, Ludvík - Mikeš, Matějka, Kret - Štěpán, Brabec, Plch - Brychta, Prokš, Střecha
1

HC Dynamo Pardubice

Langhamer - Procházka, Rychlík, Starý, Chaloupka, Beneš, Voženílek - Zahaluk, Šťastný T., Chmelař, Březina, Moučka P., Zrůst, Chlupáč, Jetmar, Tomín, Křečan, Veselý, Moučka J.
2
Branky a nahrávky: 30. Brychta (Střecha, Hlaveš) - 20. Voženílek (Moučka J.), rozhodující nájezd Tomín. Rozhodčí: Vampola - Blažek, Zídek. Vyloučení: 5:7. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 110. Střely na branku: 49:46. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2.

Průběh utkání

První třetina přinesla bojovný hokej s minimem šancí na obou stranách, ty největší spálili pardubický Chmelař a domácí Kret, v obou případech vytáhli gólmani pěkný zákrok lapačkou. Když už se zdálo, že se oba týmy rozejdou do kabin bez branek, překvapil Šťastného Marek Voženílek a poslal Pardubice do vedení.

Hosté ovšem po přestávce místo snahy o zvýšení náskoku začali zbytečně faulovat a nabídli Dukle hned čtyři přesilovky v řadě. A ta poslední skončila gólem v Langhamerově síti. Střelu Střechy uklidil za pardubického gólmana Jakub Brychta.

Domácí dorostence branka nakopla a ve zbylém průběhu lídra pořádně proháněli. V rozhodujících momentech však selhali v koncovce. Obrovské šance neproměnili Štěpán, Zídek či Brabec, v pětiminutovém prodloužení pak selhali Mikeš a Prokš. A když ani hosté nevyužili v závěru přesilovku pět na tři, o vítězi rozhodly samostatné nájezdy.

V nich se nezadařilo ani jednomu z jihlavských hráčů, Mikeše i Střechu Langhamer vychytal. Naopak Pardubice byly v obou případech úspěšní, na Šťastného vyzráli Tomín a Březina, a získali tak bonusový bod pro hosty.

Ohlasy trenérů

Vladimír Šťastný (Pardubice): „Dneska jsme měli štěstí, domácí hráli velice dobře. My jsme je posadili na koně těmi zbytečnými vyloučeními v průběhu druhé třetiny. Oni už si pak to tempo udrželi až do konce zápasu a jenom díky tomu, že neproměnili šance, které měli, tak jsme udrželi remízu a v závěru už to bylo jen o štěstí. Velice dobrý výkon podal náš gólman, který nás ve druhé půlce zápasu hodně podržel, a tak vezeme domů šťastné body.“

Luboš Sláma (Jihlava): „Z naší strany to byl velmi vydařený zápas. Věděli jsme, jak Pardubice hrají, že jsou nejlepší mančaft v celé naší skupině. Celý týden jsme se na to připravovali a chtěli jsme je potrápit, a to se nám podařilo. Hráli jsme kolektivní hru, kdybychom měli zkušenější hráče, mohli jsme v závěru rozhodnout, protože šance jsme na to určitě měli. Ale Pardubice jsou výborný tým a výsledek uhráliÿ jen díky penaltám, které už jsou loterie, takže bych chtěl klukům poděkovat za výborný odmakaný výkon, jeden jako druhý plnili taktické pokyny, a to i ti, kteří přišli z mladšího dorostu. V nájezdech nám chyběl Ondra Pěška, který umí v takových situacích skórovat."