4:1
(1:0, 2:0, 1:1)

09.10.2009 / Pavel Zeman, Jakub Mezlík

09.10.2009 17:45, Extraliga staršího dorostu - 12. kolo

HC Dukla Jihlava

Rittich - Tobola H., Zadražil, Martínek, Musil, Hlaveš, Kříž, Šťastný, Čurilla, Tobola P. - Ludvík, Matějka, Štěpán, Prokš, Lupač, Brabec, Kret, Kasalý, Mikeš, Přidal, Brychta
4

Bílí Tygři Liberec

Jelínek - Staněk, Říha, Dám, Bartejs, Čechura, Najman - Beníšek, Příkazský, Schutz, Hloušek, Psota, Mikyska, Kouba, Slivka, Urban, Morong, Miškovský
1
Branky a nahrávky: 17. Přidal (Ludvík), 25. Brychta (Čurilla), 39. Prokš, 56. Prokš (Kret) - 47. Mikyska (Bartejs). Rozhodčí: Ondřej - Blažek, Novák. Vyloučení: 6:11, navíc Hloušek (LIB) 10 min. OT. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 80. Střely na branku: 25:21. Průběh utkání: 3:0, 3:1, 4:1.

Průběh utkání

Od úvodní minuty nebylo znát, že oba soupeře od sebe dělí 10 bodů. Liberecké šelmy působili poněkud krotce a toho domácí využili v 17. minutě. Patrik Přidal obkroužil klec hostů a zasunul přesně k tyči. Červenožlutí šli do vedení 1:0.

Stejný obraz hry nabídla i druhá třetina. Dukla navyšovala svůj náskok. Prvním úspěšným střelcem byl Jakub Brychta, který tečoval ránu Čurilly - 2:0. Ve 39. minutě se Marek Prokš dlouho projížděl v útočném pásmu, až se rozhodl zakončit. To byla dobrá myšlenka, která znamenala tříbrankové vedení domácích - 3:0

Do závěrečného dějství nastoupili jihlavští mladíci s jasnou taktikou. Poctivá defenzíva založená na výborném výkonu brankáře Davida Ritticha, podpořená rychlými brejky. Přesto se hostům povedlo skórovat.

Z důrazu před Rittichem vytěžil branku na 3:1 Jan Mikyska. Jenže Liberečtí začali chodit na trestnou lavici častěji než na svoji střídačku a pro Jihlavu by byl hřích, nespočet přesilovek nevyužít. V 56. minutě dal Marek Prokš hostům jasně najevo, že Dukla přesilové hry umí - 4:1.

Do konce zápasu už žádná branka nepadla, a tak Dukla zaslouženě porazila Liberec 4:1.

Ohlasy trenérů

Luboš Sláma (Jihlava): "Jsme spokojení, vyhráli jsme. Dali jsme tři góly po výborné práci v brankovišti, kde jsme výborně zabojovali a dotlačili jsme to tam očima, a čtvrtý gól pak takový pojišťovací. Jsem spokojený s výkonem gólmana, obránců, útočníků, prostě kluci odmakali ten zápas téměř bezchybně. Rozčílil jsem se pouze v poslední třetině, kdy jsme se nechali třikrát zbytečně vyloučit, soupeř snížil na 3:1 a my jsme začali mít trochu strach o výsledek. Ale myslím si, že pro nás byla výhoda, že jsme zápas odehráli na čtyři pětky a v závěru jsme měli více sil. Nicméně Liberec je výborný mančaft, ale dnes tu neměl některé klíčové hráče a my jsme toho využili."