3:2
(0:0, 2:1, 1:1)

23.10.2009 / Jakub Mezlík

23.10.2009 14:15, Extraliga staršího dorostu - 15. kolo

HC Dukla Jihlava

Rittich - Hlaveš, Čurilla, Zadražil, Tobola, Martínek, Pavlas, Šťastný Ja., Kříž - Brychta, Matějka, Prokš - Ludvík, Přidal, Brabec - Štěpán, Střecha, Kret - Pěška, Zídek, Musil
3

BK Mladá Boleslav

Will - Budín, Příhoda, Chalupa, Korim, Anděl, Holada, Vrba, Mozík - Bičiště, Škorík, Vlček, Lhoták, Škop, Hrouda, Babický, Frolík, Jankovský, Koudela, Ficek, Hyka
2
Branky a nahrávky: 28. Štěpán (Pavlas, Kret), 39. Ludvík (Zadražil, Přidal), 50. Pavlas (Kret, Štěpán) - 23. Anděl (Jankovský, Škorík), 44. Hyka. Rozhodčí: Dvořák - Jeletz, Paulík. Vyloučení: 4:6. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 100. Střely na branku: 32:33 Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2, 3:2.

Průběh utkání

Oba týmy vědomy si důležitosti utkání začaly velmi opatrně a ze zajištěné obrany. Ve znamení čekání na chybu soupeře se nesla celá první třetina, ani jedno mužstvo však nechtělo inkasovat jako první. A tak se poprvé skóre měnilo až po přestávce.

Ve 23. minutě poslal Mladou Boleslav do vedení v ponechané výhodě Václav Anděl. Rittich měl zakrytý výhled a střela mladoboleslavského obránce od modré skončila v síti. O necelé dvě minuty mohli vést hosté již o dvě branky, ale Frolíkova bomba z pravého kruhu skončila na břevně jihlavská branky.

A tak se ke slovu dostala Dukla. Nejprve se krátce před polovinou zápasu prosadil v přesilovce z dorážky Jan Štěpán a ještě do konce druhé třetiny se povedlo domácím otočit. Minutu a čtrnáct sekund před sirénou se trefil přesně nad ležícího Willa Jan Ludvík.

Hostům ve třetí třetině netrvalo příliš dlouho než vyrovnali. Po třech a půl minutách se dostal k odraženému puku na levém kruhu Tomáš Hyka a s pomocí lehké teče se trefil přesně do horního rohu. Rozhodnutí přišlo v polovině závěrečné dvacetiminutovky, kdy se ujala tečovaná střela Jakuba Pavlase od modré.

V závěru utkání jihlavští mladíci obětavě bojovali, padali do střel, a těsné vedení 3:2 dokázali udržet až do závěrečné sirény.

Ohlasy trenérů

Luboš Sláma (Jihlava): „Byl to vyloženě bojovný, odmakaný zápas z naší stránky. Stanovili jsme si určitou taktiku, kterou jsme zopovědně dodržovali. Dokázali jsme si nejlepší hráče soupeře dobře pohlídat, a to rozhodlo. Chtěli bysme klukům poděkovat za to, jak k tomu přistoupili. Velmi dobře jsme zvládli závěr zápasu, kdy kluci padali do střel a dohráli to výborně. Myslím si, že jsme chtěli o trochu víc vyhrát. Rittich nás dneska podržel, a když bude takhle chytat, tak má ještě na víc, dneska podal stoprocentní výkon, udělal maximálně dvě malé chyby, ale on o nich sám věděl.“

Fotogalerie utkání

Fotogalerie