5:1
(1:1, 1:0, 3:0)

30.10.2009 / Jakub Mezlík

30.10.2009, Extraliga staršího dorostu - 17. kolo

HC Dynamo Pardubice

Langhamer - Procházka, Petira, Rychlík, Starý, Chaloupka, Beneš, Voženílek - Šťastný T., Březina, Moučka, Zrůst, Chlupáč, Jetmar, Tomín, Vlček, Veselý
5

HC Dukla Jihlava

Šťastný Ji. - Hlaveš, Čurilla, Zadražil, Tobola, Šťastný Ja., Musil, Kříž - Brychta, Matějka, Prokš - Ludvík, Přidal, Brabec - Kret, Zídek, Štěpán - Svobodník, Pěška, Plch
1
Branky a nahrávky: 16. Moučka (Jetmar), 38. Zrůst(Jetmar), 44. Březina (Tomín), 46. Starý (Chlupáč, Beneš), 59. Jetmar (Chlupáč) - 4. Brabec (Zadražil, Přidal). Rozhodčí: Kreš - Buček, Kobr. Vyloučení: 4:3. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 60. Střely na branku: 47:41. Průběh utkání: 0:1, 5:1.

Průběh utkání

Jihlavští hokejisté vstoupili do utkání v Pardubicích velmi dobře a už ve 4. minutě se po gólu Martina Brabce dostali do vedení. „Na začátku jsme měli více ze hry, ale když jsme dali gól, Pardubice zvýšily aktivitu a ještě v první třetině jsme dostali nešťastný vyrovnávací gól,“ popisoval trenér Dukly Luboš Sláma.

Po brance Moučky z 16. minuty se na další gól čekalo až do závěru prostřední části, kdy se prosadil domácí Zrůst. „Náš útočník si nepohlídal hráče, který stál vedle něj, a byl z toho gól,“ zlobil se Sláma. A chybu svým svěřencům vyčítal i při další inkasované brance. „Na začátku třetí třetiny jsme byli lepší, byli jsme v tlaku, ale pak náš obránce chybně rozehrál a hosté sólový únik proměnili.“ Šťastného překonal Březina.

„Třetí gól nás položil, pak už byl soupeř lepší,“ prozradil Sláma. Pardubice se prosadily ještě dvakrát, trefili se Starý a Jetmar. „Pro naše kluky byl tento zápas školením, Pardubice byly vyloženě hokejovější. My máme tým, který dokáže bojovat, ale ta hokejovost nám schází. Kluci si to snad vezmou za příklad a odrazí se od toho. Musí myslet na to, že hokej se nehraje jen bojovností, ale i hlavou,“ uzavřel Sláma.