5:6sn
(0:1, 3:2, 2:2 - 0:0 - 0:1)

13.11.2009 / Jakub Mezlík

13.11.2009, Extraliga staršího dorostu - 19. kolo

Bílí Tygři Liberec

Jelínek (38. Blažek) – Bartejs, Říha, Čechura, Najman, Šimek – Příkazský, Schutz, Hloušek, Bittner, Mikyska, Psota, Kouba, Slivka, Maďar, Urban, Morong, Miškovský
5

HC Dukla Jihlava

Šťastný Ji. (43. Rittich) – Tobola P., Zadražil, Martínek, Hlaveš, Kříž, Tobola H., Šťastný Ja., Čurilla - Prokš, Matějka, Brychta, Lupač, Štěpán, Pěška, Zídek, Kret, Střecha, Přidal, Musil, Plch
6
Branky a nahrávky: 25. Maďar (Příkazský), 31. Urban, 40. Psota (Bittner, Mikyska), 43. Morong (Urban), 59. Morong (Bittner, Urban) - 12. Pěška (Přidal), 38. Tobola P. (Střecha), 38. Matějka (Brychta), 53. Čurilla (Hlaveš, Prokš), 56. Čurilla (Prokš, Brychta), rozhodující samostatný nájezd Pěška. Rozhodčí: Úlehla - Prchal, Čížek. Vyloučení: 10:6, navíc Maďar (LIB) 10 min. OT. Využití: 1:3. V oslabení: 0:0. Diváci: 74. Střely na branku: 40:22. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:3, 4:3, 4:5, 5:5, 5:6.

Průběh utkání

Liberečtí vstoupili do zápasu s chutí a červenožlutí museli hned v úvodu přežít několik krušných chvil před vlastní brankou. „Soupeř do nás nastoupil aktivně, velice dobře bruslil, my jsme se první dvě tři minuty skoro nedotkli puku,“ popisoval jihlavský trenér Luboš Sláma.

Postupně se utkání vyrovnalo a začaly padat góly na obou stranách. Jihlavu poslal do vedení Ondřej Pěška, po libereckém obratu otáčeli dorostenci Dukly dvěma góly během 38. minuty. Trefili se Přemysl Tobola a Filip Matějka. Liberec ještě do druhé přestávky vyrovnal a ve třetí části se znovu dostal do vedení.

Za stavu 3:4 přenechal Šťastný své místo v brance Rittichovi. „Museli jsme střídat gólmany, byly tam nějaké chyby. Zápas nevyšel ani jednomu z nich,“ prozradil Sláma.

Obratům však nebyl konec. Dvakrát se trefil Petr Čurilla a Dukla znovu vedla, minutu a půl před koncem ale domácí stihli srovnat. Rozhodovalo se až v nájezdech, jediný proměnil jihlavský Ondřej Pěška.

„Jsme rádi za dva body, protože zápas nevyšel kromě gólmanů ani čtvrté pětce, která dostala dva góly. Ale kluci makali, dobře hráli v útočném pásmu. Myslím si, že zápas trochu ovlivnil rozhodčí. Nicméně naše přesilovky jsme sehráli velmi dobře, kluci si nenechávali puk na hokejkách, dávali to během desetiny vteřiny, beci to dobře prostřelovali. Práci obránců jsme v pauze hodně trénovali a vyplatilo se nám to,“ uzavřel Sláma.