4:3
(0:0, 4:0, 0:3)

20.11.2009 / Daniel Langer

20.11.2009, Extraliga staršího dorostu - 22. kolo

BK Mladá Boleslav

Sejpal - Budín, Kurka, Chalupa, Korim, Anděl, Holada, Vrba, Mozík - Bičiště, Škorík, Marek, Lhoták, Brandejský, Škop, Hrouda, Babický, Frolík, Štěpánek, Ficek, Hyka
4

HC Dukla Jihlava

Rittich (30. Šťastný Ji.) - Zadražil, Martínek, Musil, Hlaveš, Kříž, Šťastný Ja., Čurilla, Tobola - Brychta, Plch Ludvík, Matějka, Svobovník, Štěpán, Prokš, Pěška, Brabec, Zídek, Střecha, Přidal
3
Branky a nahrávky: 23. Lhoták (Marek, Vrba), 29. Škop (Škorík), 30. Škop (Hrouda), 32. Babický (Hrouda, Mozík) - 43. Zadražil (Zídek, Střecha), 50. Šťastný Ja. (Brychta, Matějka), 51. Střecha (Přidal, Pěška). Rozhodčí: Smitka - Daněk, Prokop. Vyloučení: 9:3. Využití: 0:1. V oslabení: 2:0. Střely na branku: 24:32. Průběh utkání: 4:0, 4:3.

Průběh utkání

Ihned v úvodu se po brejku dva na jednoho ocitl v šanci boleslavský Brandejský, ale tváří v tvář brankáři hostí neuspěl. O několik minut později se situace opakovala, ani Lhotákův individuální pokus kýženou branku nepřinesl. To bylo z první třetiny, co se hokejových okamžiků týče, vše. Diváci si museli chvílemi připadat, že nejsou na hokejovém utkání ale na turnaji bojových umění. Spíše než pohledné kombinace byly k vidění tvrdé hity. Místo puku létali vzduchem hráči obou týmů a nejeden z nich pak odjížděl na střídačku s bolestivou grimasou. Nutno podotknout, že většinou šlo o čisté zákroky, v úvodním dějství byl vyloučen jeden hráč na každé straně. První třetina tedy branku nepřinesla.

Co se nepovedlo v prvním dějství, si Mladoboleslavští vynahradili ve třetině druhé. Marek se po chybě hostující obrany řítil sám na branku, nezakončil však ideálně. Nicméně se k puku znovu dostal a z otočky ho naservíroval před branku připravenému Lukášovi Lhotákovi , který už pouze doklepl puk do branky. Podobně lehkou situaci měl po chvíli i Luděk Škop , jenž pro změnu využil tvrdé práce Škoríka. Luděk Škop si mohl gólovou radost zopakovat už za necelou minutu, když po individuální akci dokázal skórovat dokonce v oslabení. To už bylo moc na trenéra hostí a Ritticha v brance Jihlavy vystřídal Šťastný. Ten si však čisté konto neudržel dlouho, za další minutu své jméno přidal na listinu střelců po pěkné kombinaci a opět v oslabení Toni Babický . Na tři branky potřebovali domácí čtyři minuty. Pokud se však někomu zdálo, že utkání je rozhodnuté, šeredně se zmýlil.

V posledním dějství zazářili hosté. Nejdříve skóroval Vojtěch Zadražil , když se štěstím nadvakrát přehodil puk přes beton Sejpala, následně využil přesilové hry ranou od modré Jaroslav Šťastný. I Jihlavě se povedlo přidat v krátkém časovém úseku další branku, když se po pohledné kličkované trefil přesně pod horní tyčku Tomáš Střecha . Najednou měli hosté deset minut normální hrací doby, aby vyrovnala. Mladá Boleslav si sama komplikovala hru častými vyloučeními. Jedno takové v 57. minutě přežili domácí s vypětím sil, a tak i přes závěrečnou snahu hostí ve hře bez gólmana dokázali zvítězit. Mladá Boleslav porazila statečně bojující Jihlavu těsně 4:3.