4:6
(0:2, 0:3, 4:1)

12.01.2010 / Jakub Mezlík

12.01.2010 17:15, Extraliga staršího dorostu - 31. kolo

HC Dukla Jihlava

Rittich (32. Šťastný) - Hlaveš, Čurilla, Zadražil, Tobola P., Musil, Šťastný Ja., Pavlas, Tobola H. - Prokš, Mikeš, Brychta - Pěška, Přidal, Střecha - Štěpán, Kret, Zídek - Kasalý, Ludvík, Pekárek
4

HC Dynamo Pardubice

Bernart - Žemlička, Starý, Voženílek, Škvor, Rychlík, Chaloupka, Petira - Vachutka, Nosek, Hemský - Šťastný T., Březina, Chlupáč - Chmelař, Moučka, Veselý - Zahaluk, Bureš, Křečan
6
Branky a nahrávky: 44. Kasalý (Pekárek), 49. Zídek (Štěpán), 49. Pekárek (Ludvík), 55. Čurilla (Prokš) - 2. Chlupáč (Březina, Chmelař), 20. Vachutka (Starý, Nosek), 32. Hemský (Nosek), 37. Hemský (Žemlička, Nosek), 39. Březina (Šťastný T.), 46. Chlupáč (Březina, Šťastný T.). Rozhodčí: Skoupý - Humpolíček, Musil. Vyloučení: 8:7. Využití: 1:2. V oslabení: 0:1. Diváci: 100. Střely na branku: 36:47. Průběh utkání: 0:5, 1:5, 1:6, 4:6.

Průběh utkání

Jihlavští dorostenci v prvních dvou třetinách často propadali v defenzivní činnosti a hosté většinou z přečíslení dávali branky po pěkných kombinacích. Už ve 2. minutě je poslal do vedení Filip Chlupáč, dvaatřicet sekund před první sirénou pak zvýšil pardubický náskok Daniel Vachutka.

V prostřední části hosté svoje vedení postupně navyšovali. Ve 32. minutě vyhnal Ritticha z branky Marek Hemský, jeho náhradník Šťastný však do přestávky ještě dvakrát inkasoval. Ve 37. minutě i jeho překonal Hemský, v závěru třetiny přidal pátý pardubický gól David Březina v oslabení.

Až v závěrečné dvacetiminutovce se obraz hry změnil a i Dukla se začala prosazovat. Ve 44. minutě se z pravého kruhu prosadil Filip Kasalý, pardubickou odpověď přichystal o chvíli později Filip Chlupáč.

Když na začátku 49. minuty snížili dvěma góly během patnácti sekund Štěpán Zídek a Jakub Pekárek, bylo znovu o co hrát. Víc než zkorigování na konečných 4:6 z hole Petra Čurilly však nepřišlo, a tak si všechny tři body odvezly Pardubice.

Ohlasy trenérů

Vladimír Šťastný (Pardubice): „První dvě třetiny byly takové, jaké jsme chtěli, aby byl celý zápas. Pak když už se vede o pět gólů, tak se hráči těžko motivují, každý si chce zahrát. My jsme trošku povolili a nakonec jsme to museli dohrávat pomalu na dvě pětky, abychom uhráli dobrý výsledek. Je vidět, že Jihlava má silné mužstvo a že právem postoupila mezi ty lepší. A my jsme rádi, že jsme tady vyhráli.“

Luboš Sláma (Jihlava): „Chtěli jsme postavit kluky, kteří by měli hrát play-off. Strašně moc chtěli, bojovali, ale přitom to byl takový hloupý hokej. My jsme třeba tři minuty tlačili, ale pak nám soupeř ujel a dal po krásné kombinaci gól. Ve druhé třetině jsme se snažili kluky namotivovat k obratu, hrát aktivní hokej, ale pořád se nám nedařilo, Pardubice nám stále ujížděly a daly další tři góly. Ve třetí třetině jsme změnili taktiku, snažili jsme se hrát odzadu, více na obranu, a to se nám dařilo. Soupeř se k nám tolik nedostával, naopak my jsme z brejků dávali góly a byli jsme lepším týmem. Ten zápas nám něco ukázal, myslím, že i kluci si uvědomili, že musí hrát chytře. Teď si to rozebereme na videu, abychom viděli, kde ty chyby byly.