1:2
(0:0, 1:1, 0:1)

Tříhodinové zpoždění proměnili starší dorostenci v tříbodové vítězství

08.01.2010 / Růžena Raszková

I když se starší dorostenci Dukly zdrželi kvůli sněhovým přívalům v koloně a k utkání v Třinci přijeli o tři hodiny později, dokázali na svého soupeře vymyslet během nekonečné cesty autobusem vítěznou taktiku. Na severu Moravy vyhráli jihlavští mladíci těsně 2:1, když ve druhé části nejprve dokázal smazat třinecké vedení Jakub Brychta a v 52. minutě vstřelil vítěznou branku Vojtěch Kret
08.01.2010 18:00, Extraliga staršího dorostu - 33. kolo

HC Oceláři Třinec

Sklenář J. - Bezuška P., Macháček, Kurzok, Blahuta, Běhal, Sklenář V., Repe, Teper - Šebek, Slovák, Chvostek, Labaj, Glos, Ohera, Matuš, Barnošák, Samek, Franek, Bazgier, Bezuška
1

HC Dukla Jihlava

Šťastný - Tobola, Zadražil, Musil, Hlaveš, Kříž, Pavlas, Čurilla - Brychta, Ludvik, Svobodník, Pekárek, Vlček, Prokš, Pěška, Březka, Kret, Mandát, Střecha, Lupač
2
Branky a nahrávky: 31. Repe (Matuš) - 38. Brychta (Hlaveš, Čurilla), 52. Kret (Prokš, Hlaveš) . Rozhodčí: Mrkva - Bojda, Mrákava. Vyloučení: 3:4. Využití: 1:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 4. Střely na branku: 22:22. Průběh utkání: 1:0, 1:2.

Průběh utkání

Ve Werk Aréně začalo hrát s tříhodinovým zpožděním. Jihlavští hokejisté uvízli v koloně aut kvůli sněhové kalamitě. Únava z nekonečné cesty a z nekonečného čekání na soupeře v prvních minutách úvodní třetiny nebyla na hráčích znát. Do zápasu vlétli jako draci, ale první šance jsme se dočkali až ke konci čtvrté minuty, když Sklenář musel lidkvidovat střelu jednoho jihlavského útočníka.

Na druhé straně musel zasahovat i Šťastný po střelách Chvostka a Labaje. Neskutečné dvě šance neproměnil Barnošák. Poprvé z pravé strany nastřelil tyčku. Po nezdařeném pokusu objel branku a zkoušel to z druhé strany, ale puk se zastavil o tyč a zůstal stát před brankou. Třinec nevyužil ani převahu muže v poli, proto hráči do kabin odcházeli za nerozhodného stavu 0:0.

Do druhé dvacetiminutovky vstoupili lépe hosté, ale Peškovi ani Pekárkovi se Sklenáře překonat nepodařilo. Naopak ve 33. minutě v oslabení musel lovit ze své sítě puk Šťastný. Jurij Repe nejdříve jen naznačil střelu, položil brankáře a skróvat do prázdné brány už pro chorvatského útočníka nebyl problém. Franek zkoušel zvýšit z pravého kruhu, ale následně po jeho faulu kolenem, uzamkli hosté Třinec ve třetině a ve 38. minutě po kombinaci Čurilly a Hlaveše tečoval puk do třinecké brány Jakub Brychta.

V posledním dějství byla znát únava nejen hráčů. Minuty zápasu ubíhaly tak nějak rychleji. Třinecký brankář měl více práce než jeho protivník. Prosadil se ale až v 52. minutě Vojtěch Kret, když našel skulinku mezi pravou tyčí a betonem třineckého brankáře – 1:2. V závěru utkání se vydal sám na výpravnou cestu za vyrovnáním Labaj, avšak u branky mu došly síly. Třinci nepomohla ani závěrečná power – play. Jihlavští si tak z Třince odvážejí všechny tři body.