3:2
(0:0, 1:1, 2:1)

23.01.2010 / Štěpán Tomš

23.01.2010 17:00, Extraliga staršího dorostu - 38. kolo

BK Mladá Boleslav

Sejpal – Anděl, Holada, Vrba, Mozík, Chalupa, Budín, Serbus, Kurka – Bičiště, Škorík, Marek, Podsedníček, Brandejský, Škop, Hrouda, Babický, Frolík, Štěpánek, Šimek, Hyka
3

HC Dukla Jihlava

Šťastný Ji. (51. Krejčík) – Tobola, Březka, Šťastný Ja., Čurilla, Tobola, Kříž – Brychta, Svobodník, Štěpán, Štěrba, Vlček, Pěška, Střecha, Brabec, Lupač, Přidal
2
Branky a nahrávky: 25. Škop (Škorík, Mozík), 43. Mozík (Hyka, Škop), 51. Hyka (Mozík, Babický) – 40. Šťastný Ja.(Pěška, Brychta), 60. Pěška (Brychta, Přidal). Rozhodčí: Veinfurter – Plch, Prokop. Vyloučení: 7:4, navíc Brandejský (MBL) 5 minut + do konce utkání. Využití: 0:2. V oslabení: 1:0. Diváci: 50. Střely na branku: 35:31. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1, 3:2.

Průběh utkání

Utkání odstartovalo ve vysokém tempu. Největší šanci promarnil v 6. minutě Hyka, když po přihrávce Frolíka neuspěl sám před Šťastným. K první brance měli hosté blízko ve 13. minutě. Pěška zakončoval velmi nebezpečně těsně před Sejpalem, ale boleslavský gólman, který byl svým spoluhráčům po celý zápas velkou oporou, sklepl betony včas.

O minutu později zastavil Sejpal kolotočem Střechovo zakončení v úniku 2 na 1 a v 17. minutě efektním švihem lapačkou i ránu Brychty. V napínavé první třetině se tak padesátka příchozích diváků branky nedočkala.

Ve druhé třetině se po třech minutách trefil Škop a domácí vedli. Ve 29. minutě se hosté dožadovali branky, ale červené světlo za boleslavskou klecí zůstalo zhasnuté. Ani následné bouřlivé debaty u jihlavské střídačky hlavního rozhodčího neobměkčily. O chvíli později tvrdě narazil Brandejský na hrazení Tobolu a vyfasoval trest do konce utkání.

Pětiminutovou početní výhodu hosté využít nedokázali, a pohrdli dokonce i zkrácenou přesilovkou 5 na 3 poté, co domácí tým špatně střídal. Vyrovnání přišlo až před druhou sirénou. To napřáhl od modré čáry Šťastný a Sejpal toho moc neviděl.

V poslední dvacetiminutovce vrátil domácím vedení Mozík. Jeho zásah byl velmi podobný vyrovnávacímu gólu hostí. V další přesilovce pracovala Dukla na druhém vyrovnání, udeřilo však na druhé straně.

Hyka se ve středním pásmu zmocnil puku, na modré čáře se uvolnil do střelecké pozice a lehkým švihem se trefil po ledě přímo k tyči. Hostům se nedala upřít bojovnost, snížit se jim podařilo ale až příliš pozdě – v poslední vteřině se trefil Pěška a upravil na konečných 3:2 pro Boleslav.