4:3sn
(1:0, 2:1, 0:2 - 0:0 - 1:0)

19.03.2010 / Jakub Mezlík

19.03.2010 17:00, Extraliga staršího dorostu - 53. kolo

HC Vítkovice Ridera

Bartošák - Hanulík, Koziol, Kovář, Pastor, Hudeček, Pavelka, Klimíček - Kilnar, Král, Walker, Němec, Stránský, Celner, Holý, Mareček, Šebesta
4

HC Dukla Jihlava

Rittich - Hlaveš, Svobodník, Zadražil, Tobola P., Musil, Tobola H., Čurilla - Brychta, Matějka, Prokš - Přidal, Pěška, Střecha - Kret, Lupač, Kasalý - Štěpán, Zídek, Brabec
3
Branky a nahrávky: 9. Němec (Walker, Stránský), 23. Mareček (Celner), 28. Celner (Kilnar, Pavelka), rozhodující nájezd Stránský - 29. Pěška (Tobola P.), 44. Přidal (Pěška, Tobola P.), 53. Přidal. Rozhodčí: Kočí - Jureček, Rychlý. Vyloučení: 6:5. Využití: 1:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 100. Střely na branku: 39:39. Průběh utkání: 3:0, 3:3, 4:3.

Průběh utkání

Po opatrném úvodu promarnili jihlavští dorostenci v 7. minutě výhodu přesilové hry a domácí ihned po jejím ubránění udeřili. Walker vyslal do sólového úniku Erika Němce, a ten se tváří v tvář Rittichovi nemýlil.

Podruhé Vítkovice udeřily v úvodu prostřední dvacetiminutovky, kdy si vytvořily závar před jihlavskou brankou a puk do sítě dostal Petr Mareček. Krátce před polovinou zápasu zvyšoval už na 3:0 v přesilovce Patrik Celner. Dukle se povedlo na tento gól rychle zareagovat, rovněž v početní převaze překonal Bartošáka zblízka Ondřej Pěška.

Ve třetí třetině jihlavští dorostenci skvěle zabrali a dokázali vyrovnat. A znovu u toho byla druhá lajna. Oba góly zařídil v přesilových hrách Patrik Přidal. Nerozhodný stav 3:3 poté vydržel až do konce základní části i v desetiminutovém prodloužení, a tak o vítězi rozhodly až samostatné nájezdy.

Hned v první sérii se Dukla ujala vedení díky Ondřeji Pěškovi, Kret ani Brychta však svoje trestná střílení neproměnili a domácí ve třetí sérii srovnali. Ritticha překonal Matěj Stránský, který poté uspěl ještě jednou i ve čtvrté sérii, zatímco Pěškův nájezd gólem neskončil. Postup mezi nejlepší čtyři tak vybojovaly Vítkovice.