5:3
(0:2, 3:0, 2:1)

28.08.2013 / Diana Váňová

28.08.2013 13:30, Přípravné zápasy juniorů - 0. kolo

HC Dukla Jihlava

Fučík – Polívka, Košař, Březka, Půža, Žáček, Vala – Severa, Březina, Střecha – Lupač, Mahút, Molnár – Vykouk, Vantuch, Balaštík
5

HC Slovan Bratislava

Pavlas – Gula, Bílik, Bednárik, Ficel, Oško, Maier, Turan, Benčat – Brodek, Kundrát, Bednarič – Javorek, Ernst, Danišovský – Kojda, Mikšík, Kovalík – Kratochvíla, Zajíček
3
Branky a nahrávky: 26. Vantuch (Březka), 33. Březina (Severa, Střecha), 39. Březina (Severa, Fučík), 44. Žáček (Vantuch), 51. Březina – 7. Danišovský (Ernst), 18. Brodek (Zajíček), 55. Brodek (Bednárik). Rozhodčí: Hejduk – Kotlík, Rittich. Vyloučení: 2:4. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: . Průběh utkání: 0:2, 5:2, 5:3.

Průběh utkání

Na jihlavské juniory čekal v rámci přípravy poslední domácí zápas a to se soupeřem zvučného jména – Slovanem Bratislavou. Již úvodní minuty nabídly rychlé tempo a dokonce branku, jako první otevřel střelecký účet Patrik Danišovský. I když první třetina plynula svižně, mnoho vyložených šancí nenabídla. Po vyloučení Kojdy měli domácí možnost srovnat se Slovanem krok, přesilová hra jim ale vůbec nesedla a krátce po jejím skončení dokonce znovu inkasovali, když zůstal Patrik Brodek sám nebráněný před Fučíkem. V závěru dvacetiminutovky mohl po krásné pobídce od Střechy snížit Severa, nesedlo mu ovšem zakončení.

Od počátku druhé třetiny se Jihlavští více drali před branku, což jim také později přineslo výsledky. Molnár sice svou šanci z 22. minuty využít nedokázal, po chvíli už se domácí radovat mohli - Marek Vantuch využil dorážky a snížil na 1:2. O vyrovnání se mohl postarat Jan Mahút, kotouč však nakonec uvízl k nelibosti domácích pod Pavlasovým betonem. Následně se betonem předvedl také Tomáš Fučík, který vytěsnil nařízené trestné střílení hostů. O dvě minuty později se jihlavský brankář vytáhl znova, když zkrotil pokus Kojdy a poté i jeho spoluhráčů. Ve 33. minutě se o slovo poprvé přihlásil David Březina, objel s kotoučem branku a prorval puk až za záda bratislavského muže s maskou. Do konce druhé třetiny přidala nová jihlavská posila ještě druhou branku, u které zase předvedla slalom mezi hostujícími obránci.

Na začátku třetí části bratislavský odpor definitivně prolomil Miroslav Žáček a zvýšil již na 4:2. Respektive ještě pár vteřin na to se hřištěm prohnal Benčat, proti němu však Fučík vytáhl lapačku. Poté už byly útočné snahy Slovanu spíše sporadické. Naopak domácí se střelby nemohli nabažit, zvláště pak David Březina, jenž v 51. minutě zkompletoval hattrick. V závěru zápasu ještě hosté využili přesilovou hru - Patrik Brodek prostřelil zmateného Fučíka, který přes hradbu těl před sebou nic neviděl. Konečné vítězství však připadlo domácímu týmu, který zaslouženě zvítězil nad Slovanem Bratislavou 5:3.

Ohlasy trenérů

Štěpán Moravec (HC Dukla Jihlava): Dnes jsme tu měli jen 15 lidí, z toho zase dva kluky ze staršího dorostu. Trošku jsme pokulhávali v produktivitě, ale jinak jsme s hrou byli spokojení. Myslím, že to dneska mužstvo odmakalo a doufám, že to přenese i do sezóny.