1:2p
(1:0, 0:1, 0:0 - 0:1)

24.09.2015 / Ondřej Terber

24.09.2015 18:00, DHL extraliga juniorů - 7. kolo

HC Dukla Jihlava

Kořenář – Pospíchal, Kadlec, Vlček, Hohl, Váňa, Půža – Dufek, Marcilis, Anděl, Bambula, Dvořák, Balaštík, Kousal, Najman, Ondráček, Kolouch
1

HC Vítkovice Ridera

Wanecki – Adamík, Puzič, Šendera, Krčmář, Charvát, Gabrhelík – Kafka, Jáchym, Ollender, Kmošek, Kuťák, Žiak, Beneš, Wróbel, Danielčák, Spratek, Malina, Hartman
2
Branky a nahrávky: 17. Kousal (Ondráček, Najman) – 38. Malina (Charvát), 64. Kuťák. Rozhodčí: Homola - Zídek, Kloudek. Vyloučení: 0:1. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 75. Střely na branku: 28:34. Průběh utkání: 1:0, 1:2.

Průběh utkání

Do zápasu vstoupila lépe Jihlava, která již od samého začátku byla lepším týmem na ledě. Nejprve se ve třetí minutě dostal za obranu Vítkovic Marcilis, který vypálil pouze do boční sítě a brankou neskončila ani následující dorážka domácích. O pár vteřin později dokonce zvonila za brankářem Waneckim branková konstrukce. I nadále se hrál hokej ve svižném tempu s mírnou převahou Dukly, která se ale do větších příležitostí dostávala zřídka. Když se na světelné tabuli rosvítila sedmnáctá minuta, dostala se Jihlava do vedení díky gólu Pavla Kousala, který se po přihrávce před bránu nemýlil a prostřelil brankáře Waneckiho. Do konce třetiny se nic vážnějšího nestalo a tak šla do kabin spokojenější Dukla.

Druhá třetina už byla o poznání vyrovnanější. První velkou šanci Vítkovic nedokázal ve 28. minutě hostující hráč proměnit, když trestuhodně minul prázdnou bránu Jihlavy. I nadále bylo k vidění vyrovnané klání, které se místy odehrávalo spíše ve středním pásmu. Jenže ve 38. minutě nechala jihlavská obrana mnoho prostoru Vlastimilovi Malinovi, který se na dvakrát dokázal prosadit a tak byl stav zápasu srovnaný. Po druhé periodě tak byl stav na světelné tabuli 1:1 a šlo se tak do závěrečné třetiny za vyrovnaného stavu

Ve třetí třetině mohla nejprve strhnout vítězství na svoji stranu Dukla a to, když Dufek nedokázal využít přesné přihrávky od spoluhráčů a v brankovišti minul bránu Vítkovic. Za nedlouho měl tu samou možnost na druhé straně Spratek, kterému kotouč na poslední chvíli sjel z hole a trefil tak jen ochrannou síť. Do konce třetiny už se hrál spíše jen opatrný hokej ve středním pásmu, když ani jeden tým nechtěl udělat chybu. A tak muselo rozhodnout za stavu 1:1 prodloužení.

V něm byli šťastnější hosté, když bonusový bod trefil z mezikruží Filip Kuťák. Vítkovice si tak odvezli z Horáckého zimního stadionu dva body.

Ohlasy trenérů

Patrik Augusta (HC Dukla Jihlava): Bylo to vyrovnané utkání. Minimálně dvě třetiny, pak se ukázala síla Vítkovic. Mají starší a zkušenější hráče. Bojovali jsme, v závěru si vytvořili několik šancí, ale neproměnili jsme. Soupeř pak rozhodl v prodloužení.

Pavel Trnka (HC Vítkovice Steel): Urputný ubojovaný zápas se šťastnějším koncem pro nás. Kluci podali velmi kvalitní týmový výkon, který potěší.