3:2sn
(0:1, 1:1, 1:0 - 0:0)

09.01.2016 / Tomáš Čekal

09.01.2016 16:30, DHL extraliga juniorů - 32. kolo

HC Kometa Brno

Slavíček – Furch, Švejda, Štancl, Zábranský, Kubeš, Šnajnar, Kupčík, – Havlát, Lunter, Dvořák, Nováček, Horký, Garčic, Dupljaku, Havránek, Kratochvíl, Boltvan, Grünwald
3

HC Dukla Jihlava

Kořenář – Pospíchal, Půža, Váňa, Vlček, Kadlec, Hohl - Vala, Dufek, Najman, Balaštík, Dvořák, Kolouch, Bambula, Peschout, Kousal
2
Branky a nahrávky: 14. Horký (Havránek, Dvořák), 48. Dvořák, rozh. náj. Boltvan – 19. Kousal (Najman), 40. Váňa (Kousal, Peschout). Rozhodčí: Čech - Reich, Skopal. Vyloučení: 4:7, navíc Kratochvíl 5 min. a do konce utkání a Švejda oba Brno) do konce utkání - Bambula (Jihlava) 10 min. OT. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 2053. Střely na branku: . Průběh utkání: 0:2, 3:2.

Průběh utkání

První třetina začala ostrou střelou Dupljaka, jihlavský brankář se nenechal překvapit. V sedmé minutě vyslal tvrdou ránu na branku mladý obránce Zábranský, puk zazvonil o tyč. Zábranský ukázal i velkou obětavost, když zblokoval tělem střelu hostujícího hráče. Kometa pak musela čelit přesile hostů, zvládla ji ale na výbornou. Skvělý zákrok předvedl domácí brankář Slavíček, puk spolehlivě schoval v lapačce. Pozadu nezůstal ani brankář hostů Kořenář, když krásným zákrokem ohlídal svoji klec. Pět minut před koncem se Kometa dostala do početní výhody, avšak ta nebyla využita. Nevyužitý únik Garčice skončil potyčkou před bránou hostů. Po přesné přihrávce Najmana překonal brankáře Komety Pavel Kousal. Stav byl tedy příznivější pro ježky z Jihlavy. Kromě udělení trestů na obou stranách, se do konce třetiny nic významného nestalo.

Hned na začátku druhé třetiny se po rychlé střele David Váni z mezikruží zavlnil puk v síti domácích. Po chvíli byl za vražení na hrazení vyloučen do konce utkání domácí Kratochvíl. Jihlava se tak pustila do pětiminutové přesilové hry a naskytla se jí šance zvýšit stav už o tři branky. Tuto příležitost však, i přes vyvíjený tlak, nevyužila. Jakmile byla Kometa kompletní, snažila se útočnou hrou vyrovnat. Snaha a píle se brněnským vyplatila. Po krásné nahrávce útočníka Havránka vstřelil z těžké pozice branku Luboš Horký. Hra se přelévala z jedné strany na druhou, ale žádný z týmů si nevytvořil větší příležitost. Na konci druhé třetiny zkusil vystřelit od modré Švejda. Ke konci třetiny byl vyloučen Dupljaku. Do šaten se odcházelo za stavu 1:2 pro hostující Jihlavu.

Poslední třetina pokračovala přesilovkou hostů. Tu naštěstí Kometa úspěšně přečkala. Hra přinesla velkou šanci brněnskému Kubešovi, puk ale skončil pouze na masce Kořenáře. Po střele jihlavského hráče se do samostatného úniku dostal Garčic, puk trefil jenom beton pozorného brankáře. Kometa se po dvou faulech hostujících dostala do převahy pěti proti třem. Domácí tuto příležitost náležitě využili a po krásné souhře borců zakončil gólem Filip Dvořák. A Jihlava se opět dostala do dvojitého oslabení. Brněnští další početní výhodu bohužel nevyužili. Naopak se faulu dopustil domácí Švejda, který byl navíc vyloučen do konce utkání za nesportovní chování. Brno hrálo sedmiminutové oslabení, které za vyrovnaného stavu, sedm minut před koncem třetiny, stěžovalo vyhrát v základní hrací době. Pečlivou hrou se ale hokejistům Komety podařilo přečkat nepříznivou situaci bez zvýšeného skóre. Stav byl nerozhodný a muselo se prodlužovat.

Kometa začala v prodloužení aktivněji. Ukončit prodlouženou hru se snažil domácí obránce Zábranský střelou od modré, ale puk nedorazil tam, kam byl namířen. Po faulu jihlavského Pospíchala se dostala Kometa do výhody. Jenže štěstí tentokrát na straně domácích nestálo a úspěšně zakončit akce se nepodařilo Zábranskému ani Štanclovi. Po vyhraném buly se do nadějné střely dostal Kupčík, pozorný Kořenář se ale nenechal nachytat.

Kometa nakonec vyhrála díky dvěma proměněným nájezdům. Nejdříve se radoval Dvořák, který proměnil přesnou střelou mezi betony brankaře. Druhým šťastlivcem byl Jakub Boltvan, ten proměnil bekhendovou kličkou. Stav utkání skončil tři dva pro domácí po samostatných nájezdech.

Ohlasy trenérů

Patrik Augusta (HC Dukla Jihlava): Za prohru může jednak naše nevyužití přesilovek, jednak zbytečné fauly. Hráči pracovali celý zápas, ale přesilovky byly dnes velkou tragédií. Bod je pro nás málo. Vyzdvihl bych našeho brankáře Kořenáře, který v dnešním utkání chytal skvěle.

Pavel Pazourek (HC Kometa Brno): Dnešní zápas rozhodla hlavně naše bojovnost. Dokázali jsme se ze stavu nula dva zvednout a srovnat ho. Bohužel jsme dostali pár trestů za nekázeň. Určitě bych vyzdvihl výkon brankáře Slavíčka, který odevzdal skvělý výkon. Dále bych vyzdvihl výkon Zabranského, nejmladšího obránce celku, v podstatě neudělal jedinou chybu v obraně a byl vidět.

Fotogalerie utkání

Fotogalerie