2:4
(1:2, 0:2, 1:0)

Junioři podlehli na svém ledě Zllínu

16.01.2016 / Ondřej Terber

V sobotu zavítal na Horácký zimní stadion tým Zlína a zápas nabídl celkem šest gólů. Dukle se podařilo skórovat již v první minutě zásluhou Aleše Dufka, ovšem poté dokázali hráči Zlína čtyřmi brankami otočit vývoj utkání. Ke konci utkání už stačila Jihlava pouze zkorigovat nepříznivý vývoj. Dukla tak na svém ledě podlehla Zlínu 4:2.
16.01.2016 15:15, DHL extraliga juniorů - 34. kolo

HC Dukla Jihlava

Kořenář – Váňa, Pospíchal, Vlček, Půža, Kadlec, Hohl – Dufek, Kousal, Najman – Bambula, Dvořák, Vala – Balaštík, Kolouch, Mejzlík – Peschout
2

Berani Zlín

Haloda – Stuchlík, Kobylík, Sirota, Schmied, Gazda, Váňa – Hořanský, Fryšara, Vyoral – Dalajka, Karafiát, Gago – Miko, Lainka, Peška – Strmiska, Kolařík, Stiksa
4
Branky a nahrávky: 1. Dufek (Kousal, Pospíchal), 58. Pospíchal (Dufek) – 7. Karafiát (Dalajka), 13. Dalajka (Miko), 30. Hořanský (Stuchlík), 39. Karafiát (Miko, Gazda). Rozhodčí: Homola – Barvíř, Blümel. Vyloučení: 5:6. Využití: 2:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 95. Střely na branku: 22:27. Průběh utkání: 1:0, 1:4, 2:4.

Průběh utkání

Do utkání vstoupila Jihlava výborně, když se podařilo domácím již po 31 vteřinách vstřelit úvodní gól zápasu díky přesné trefě Dufka Aleše. Duklu vstřelený gól spíše uspal a iniciativu převzali hráči Zlína. V 7. minutě utkání semkl Zlín domácí v jejich vlastním pásmu, když se ke střele dostal Karafiát Jiří, který s pomocí tyče překonal Kořenáře v bráně. Ve 13. minutě se podařilo hostům vstřelit druhý gól a strhnout vedení na svoji stranu, když měli možnost početní výhody. Hned po začátku početní výhody se trefil Dalajka Patrik. O dvě minuty později mohla Dukla opět srovnat, ale hráči Dukly trefili pouze břevno brány. Do kabin se tak šlo s jednogólovým vedením Zlína.

Ve druhé třetině se dlouho nic nedělo, když se Dukla tlačila do útoku s cílem vyrovnat. Ovšem ve 30. minutě se podařilo hráčům Zlína odskočit na rozdíl dvou branek. Hosté využili další přesilovou hru, když se tentokrát prosadil Hořanský Adam. O minutu později měla Jihlava velkou šanci, když žádná z hráčů na ledě nedokázal dorazit volný kotouč na brankovišti. Ve 39. minutě to bylo pro domácí ještě horší. Další gól do jihlavské brány přidal Karafiát Jiří a Dukla to už měla těžké.

V závěrečné třetině se nic nezměnilo Jihlava s tlačila směrem dopředu s cílem zdramatizovat vývoj utkání a Zlín čekal na rychlé protiútoky. V 50. minutě byl velký závar před bránou Jihlavy a Zlín dokonce nastřelil břevno brány Kořenáře. Když už se zdálo, že se skóre zápasu měnit nebude, stačila Dukla ještě alespoň snížit. V přesilové hře se prosadil dorážkou do odkryté brány Pospíchal Ladislav. Jihlava tak nezískala ani bod po porážce 4:2 se Zlínem.

Ohlasy trenérů

Radek Pšurný (HC PSG Zlín): Podařilo se nám dneska vstřelit víc gólů než soupeř a to rozhodlo. Ale myslím si, že celkově jsme byli hokejovější než soupeř a zasloužili jsme si to.